Salesforce introduceert serverless-functionaliteit

Salesforce

Salesforcegebruikers kunnen binnenkort aan de slag met serverless-functies. Dat moet het eenvoudiger en efficiënter maken om toepassingen bovenop het Salesforce-platform te ontwikkelen.

Salesforce gaat serverless. De crm-reus wil ontwikkelaars modernere mogelijkheden bieden om toepassingen te ontwikkelen bovenop zijn platform. De nieuwigheid krijgt de naam Salesforce Functions mee en zit momenteel in de ‘pilot’-fase, wat betekent dat een brede beschikbaar nog even op zich zal laten wachten.

Met Functions kunnen ontwikkelaars serverless-functies bouwen die een operatie starten bovenop de Salesforce-infrastructuur. De functies maken gebruik van de Salesforce-data, die de softwarebouwer bij zijn klanten positioneert als een ‘single source of thruth’. In dat opzicht is het logisch dat Salesforce het eenvoudiger maakt voor ontwikkelaars om op een flexibele manier met de gegevens aan de slag te gaan.

Flexibiliteit

Salesforce zelf staat in voor de uitvoering van de serverless functies. Als ontwikkelaar hoef je de juiste code maar te schrijven en uit te rollen en Salesforce doet de rest. Ter opfrissing: het serverless-aspect betekent dat een provider, in dit geval Salesforce, exact de rekenkracht voorziet om een functie uit te voeren wanneer die wordt uitgevoerd. De rekenkracht is dus uitermate elastisch, wat betekent dat geen geprovisioneerde hardware hoeft te betalen wanneer de functie niets doet en omgekeerd meteen intens kan schalen wanneer ze in een hogere versnelling schiet.

Lees ook: Serverless computing: wanneer is het slim en wanneer niet?

Salesforce biedt ontwikkelaars flexibiliteit, zowel op het gebied van talen als infrastructuur. Node.js en Java worden onder andere ondersteund, net als AWS of Azure.

Andere aankondigingen

In aanloop naar de digitale TrailheadDX-conferentie komen er nog enkele andere aankondigingen uit Salesforce Tower in San Francisco. Zo kan je nog uitkijken naar Code Builder: een webgebaseerde IDE op basis van Microsfot Visual Studio Code Spaces. Ook die functionaliteit zit in de pilot-fase. Later in het jaar kan je aan de slag met het eveneens nieuwe DevOps Center, waar je de mogelijkheid krijgt om de uitrol van toepassingen bovenop Salesforce beter te managen. In het kader van de nieuwe aankondigingen is die nieuwe managementfunctionaliteit ongetwijfeld een welkome toevoeging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home