Sage profiteert van stijgende cloud-adoptie

Boekhoudsoftware-specialist Sage kan uitstekende cijfers voorleggen voor het afgelopen kwartaal. Na een woelige periode stijgt de omzet, vooral dankzij alsmaar groeiend enthousiasme voor het cloudaanbod van de organisatie.

Sage weet wat het moet doen: de organisatie, die traditioneel sterk stond in de verkoop van lokaal draaiende boekhoudsoftware, wil klanten naar een abonnementsmodel in de cloud verhuizen om zich zo te weren tegen jonge en dynamische concurrenten die de cloud van het begin af aan omarmde. Die transformatie is al enkele jaren aan de gang, en werpt zijn vruchten af.

Voor Q1 van fiscaal jaar 2019 (het kwartaal afgesloten op 31 december vorig jaar) kon Sage een omzetstijging van 7,6 procent voorleggen. Die is volgens de organisatie een direct resultaat van de populariteit van de Sage Business Cloud. Daar ziet Sage veruit de meeste groei, terwijl de verkoop van klassieke on premises-oplossingen stagneert.

Dipje

Sage kan het nieuwe jaar zo met goede moed beginnen. Dat is goed nieuws voor kersverse CEO Steve Hare, die pas in november promoveerde van zijn functie als CFO. Vorig jaar was een minder rooskleurig jaar voor Sage, dat de omzetstijging na een succesvolle vier jaar abrupt zag eindigen. In die vier jaar evolueerde Sage wel naar een volwaardig cloudbedrijf met meer dan 200 miljoen euro aan terugkerende cloudinkomsten.

Dat Sage het dipje van 2018 achter zich lijkt te laten, illustreert dat de stap naar de cloud de juiste strategie blijft. In relatief korte tijd heeft het bedrijf zich kunnen ontpoppen tot een moderne speler, die toch een waardevolle partner blijft voor legacy-organisaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home