Ricoh schrapt wereldwijd banen, geen Belgische ontslagen

Gisteren brak het nieuws dat Ricoh wereldwijd vier procent van het personeel gaat ontslaan tegen het einde van het fiscale jaar 2018-2019 (eindigend op 31 maart 2019). Vandaag meldt Datanews dat er geen Belgische ontslagen zullen vallen. De Belgische vestiging telt vandaag 700 werknemers. Ricoh Luxemburg, dat onder de Belgische vestiging valt, telt 60 werknemers.

Uit nieuws van verschillende mediabronnen brak het nieuws dat Ricoh gaat afslanken. In Frankrijk gaat het om 360 werknemers van de 2.300. Er is sprake van een globaal herstructureringsplan dat afgelopen maand bekend werd gemaakt door Ricoh. In totaal verdwijnen er 3.000 banen in Japan en zullen er managementfuncties in Europa komen te vervallen.

Er wordt verwacht dat in totaal 1.000 banen worden geschrapt in Europese vestigingen. Vandaag bevestigt Ricoh dat er in België geen ontslagen vallen. Datanews meldt verder nog een statement van de vakbond: “We hebben wel gemerkt dat er de afgelopen maand vijf mensen zijn ontslagen en niet werden vervangen. Maar dat is bij ons weten niet in het kader van een grotere operatie.”

 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home