Red Hat versterkt ondersteuning voor Kubernetes

Red Hat

Red Hat zet in op het verder versterken van zijn ondersteuning voor Kubernetes. Tijdens de virtuele Red Hat Summit die momenteel plaatsvindt, rolt het bedrijf drie nieuwe en verbeterde producten uit voor het gemakkelijker overstappen op een container-infrastructuur.

De producten die Red Hat tijdens zijn virtuele Summit introduceert zijn OpenShift virtualization, OpenShift 4.4 en Advanced Cluster Management for Kubernetes. Deze drie producten zijn erop gericht ondernemingen te helpen container-applicaties te ontwikkelen, toepassen en beheren.

Op de vooravond van de Summit vertelde Red Hats Joe Fernandes dat de ontwikkelingen op het gebied van Kubernetes en microservices sneller gaan dan hij had verwacht. Deze snelle ontwikkelingen brengen voor bedrijven de nodige uitdagingen met zich mee. Met de nieuwe producten wil Red Hat het voor bedrijven makkelijker maken om geleidelijk aan over te stappen op een nieuwe container-infrastructuur. 

Nieuwe producten

De eerste nieuwe lancering is OpenShift virtualization, wat beschikbaar wordt als technische preview binnen Red Hat OpenShift. Het platform helpt organisaties bij het ontwikkelen, toepassen en beheren van applicaties die op virtuele machines draaien, samen met applicaties in containers en applicaties op serverless platformen. 

Hoewel softwarecontainers bekend staan om hun aanpassingsvermogen, draaien sommige applicaties nog altijd beter op VM, zoals databases. Volgens Brian Gracely, senior director of product strategy bij Red Hat, is er een behoefte om containers en VM’s te harmoniseren en ze centraal te beheren. Openshift virtualization biedt deze mogelijkheid. 

Een andere nieuwe lancering is OpenShift 4.4, de Red Hat-versie van Kubernetes. De nieuwe uitgave bevat Kubernetes Operators en heeft nieuwe functies zoals een developer-centric inzage in platformcijfers en het monitoren van applicatie-workloads. Ook biedt OpenShift 4.4 kostenbeheer voor het beoordelen van middelen en kosten die gebruikt worden voor specifieke applicaties binnen de hybride cloud. 

De laatste lancering gerelateerd aan Kubernetes die Red Hat tijdens de Summit doet, is Advanced Cluster Management voor Kubernetes. Ook dit in eerste instantie als technische preview. Deze nieuwe tool biedt een enkel controlepunt voor het op grote schaal monitoren en toepassen van OpenShift-clusters. Ook biedt de tool mogelijkheden voor beleidsgedreven beheer en application lifecycle management. De functie voor clustermanagement was oorspronkelijk een project van IBM. Nadat IBM vorig jaar besloot Red Hat over te nemen werd het project van IBM gebruikt om uiteindelijk Advanced Cluster Management te gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home