Red Hat: overgang naar Kubernetes sneller dan verwacht

Red Hat

Kubernetes en microservices veranderen de manier waarop applicaties worden ontwikkeld. “Deze evolutie gebeurt sneller dan ik had verwacht”, zegt Joe Fernandes, vice-president Core Cloud Platforms bij Red Hat tijdens het Summit-event van het bedrijf.

“Als je kijkt naar het invoeren van containers en Kubernetes vergeleken met innovaties in het verleden, zoals virtualisatie in de jaren 2000, zien we een enorm snelle groei in de laatste vijf jaar”, aldus Fernandes. Hij geeft aan enthousiast te zijn omtrent de vooruitgang die geboekt is op het gebied van microservices. Tegelijkertijd blijft hij realistisch over de uitdagingen die de overstap naar Kubernetes en microservices met zich meebrengt. 

De populariteit van infrastructuren gebaseerd op Kubernetes en microservices nam de afgelopen tijd snel toe. Deze ontwikkeling zorgde bij veel grote bedrijven voor enorme uitdagingen, doordat zij hun bestaande infrastructuur moesten herzien. Om de overgang makkelijker te maken voor IT-managers, zien we een heel scala aan nieuwe ‘hybride’ producten en diensten verschijnen voor het tegelijkertijd beheren van bestaande en nieuwe systemen. 

Opkomst van microservices en Kubernetes

Met microservices worden applicaties opgedeeld in kleinere onafhankelijke stukjes, containers genoemd. Dit brengt de kosten en tijd die nodig is voor het schrijven, toepassen en beheren van elke container aanzienlijk terug. Volgens voorstanders is deze manier van webdevelopment sneller en stabieler. Ook kunnen gebruikers dankzij containers makkelijker aanpassingen aanbrengen aan cloudplatformen. 

Kubernetes is uitgegroeid tot een van de meest populaire tools voor het beheren van containers. Red Hat was een van de eerste bedrijven die Kubernetes ondersteunde. Volgens Fernandes worden tools als Kubernetes en microservices steeds gebruikelijker. Bedrijven worden steeds geruster op het draaien van applicaties over verschillende diensten zoals Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services. 

Aan de ene kant zijn bedrijven door een multi-cloud benadering minder afhankelijk van een enkele partner. Aan de andere kant brengt het ook de nodige problemen met zich mee. “De nieuwe uitdaging wordt om al deze omgevingen te beheren”, aldus Fernandes. Om bedrijven te helpen bij deze uitdagingen brengt Red Hat tijdens de Summit drie nieuwe en verbeterde producten uit die helpen bij het implementeren van Kubernetes en microservices. 

Ondanks de snelle ontwikkelingen van Kubernetes en microservices, is het volgens Fernandes belangrijk om te realiseren dat het herzien van de infrastructuur van een bedrijf een enorme taak is. Het kan jaren duren voordat alles volledig is overgezet. Daarom zullen veel bedrijven in de komende tijd de hybride benadering gaan gebruiken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home