Red Hat OpenShift 4.2 maakt softwareontwikkelaars productiever

red hat

Red Hat heeft nieuwe ontwikkeltools toegevoegd aan zijn OpenShift-platform voor containerapplicaties. De nieuwe tools zijn vrijgegeven in Red Hat OpenShift 4.2 en hebben als doel softwareontwikkelaars productiever te maken.

Zo krijgen ontwikkelaars nu onder meer de beschikking over kant-en-klare OpenShift-ontwikkelaarsservices voor Service Mesh, Serverless en Pipelines. Ook is er een nieuwe CodeReady Containers-service toegevoegd, die de kracht van OpenShift naar de laptop brengt, aldus Silicon Angle.

Ontwikkelaars kunnen in de geïntegreerde ontwikkelomgeving van Red Hat OpenShift Docker-geformatteerde containers bouwen, en inzetten en beheren met behulp van het opensource containerorkestratieplatform Kubernetes. OpenShift is geliefd bij ontwikkelaars, omdat het een eenvoudige manier biedt om grote aantallen containers, die worden gebruikt voor het hosten van componenten van cloud-native apps, te beheren en automatiseren.

Service Mesh

Red Hat OpenShift Service Mesh is gebaseerd op de opensource Istio-, Kiali- en Jaeger-projecten. Daarbij is Service Mesh uitgebreid met Kubernetes-operators om het bouwen, implementeren en beheren van op microservices gebaseerde applicaties te vergemakkelijken.

Serverless

De nieuwe service Red Hat OpenShift Serverless is vooralsnog beschikbaar in preview en helpt om kosten te verlagen, door te zorgen voor het beheer van de onderliggende infrastructuur. Daardoor wordt het mogelijk om applicaties te bouwen en uit te voeren, die tot nul kunnen worden geschaald wanneer ze niet in gebruik zijn. Desondanks blijven ze in staat om te reageren op verzoeken van gebruikers en kunnen ze onmiddellijk opschalen naar behoefte.

Pipelines

Ook Red Hat OpenShift Pipelines betreft een nieuwe service en is net als Serveless voor nu beschikbaar in preview. Pipelines maakt het mogelijk om elke stap van de pipeline voor CI/CD in een eigen container uit te voeren. Dat betekent dat elke stap onafhankelijk kan worden geschaald om aan veranderende eisen te voldoen. 

CodeReady Containers

Met Red Hat CodeReady Containers kunnen ontwikkelaars vooraf gebouwde OpenShift-omgevingen op een individuele laptop installeren voor lokale ontwikkelingsdoeleinden. Deze nieuwe service wordt geleverd met een framework dat hulpprogramma’s voor containerontwikkeling koppelt aan een lokaal cluster. Hierdoor wordt het eenvoudiger om lokaal native cloud-applicaties te bouwen en wanneer ze klaar zijn te implementeren in een volledige OpenShift-omgeving.

Verdere updates die te vinden zijn in OpenShift 4.2 omvatten onder meer ondersteuning voor niet-verbonden computersystemen, die fysiek geïsoleerd zijn van het internet. Bovendien is het eenvoudiger geworden om OpenShift op publieke cloudplatforms te installeren, zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud en private cloudplatforms zoals OpenStack.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home