Red Hat lanceert virtuele workstation op AWS

red hat

Red Hat stelt Enterprise Linux for Workstations breed beschikbaar via de cloud van Amazon Web Services. De virtuele desktop kan via een browser naar keuze draaien.

Red Hat Enterprise Linux for Workstations is geoptimaliseerd voor krachtige, grafisch intensieve workloads. Hiermee richt Red Hat zich op grafische professionals die altijd en overal de volwaardige rekenkracht van een workstation nodig hebben. Red Hat stelt zijn virtuele desktop nu ook beschikbaar via Amazon Web Services en is te verkrijgen via de AWS Marketplace (GRID– of Tesla-drivers).

De RHEL-desktop kan op verschillende platformen draaien. Dat kan enerzijds via Amazon NICE DCV en EC2, een remote display protocol dat beschikbaar is met native clients voor Windows, Linux en macOS. Gebruikers hebben ook toegang tot het volledige software-aanbod van Red Hat en applicaties van onafhankelijke softwareleveranciers.

De virtuele workstations ondersteunen in deze omgeving een 4K-beeldresolutie, meerdere monitoren, touchbediening, usb-apparaten, multichannel audio, smart cards en file redirection. Alles wat een grafische professional nodig heeft. In principe kan de virtuele workstation ook vanuit eender welke webbrowser draaien, al benut je dan niet het volledige grafische potentieel.

Desktop-as-a-service

Het desktop-as-a-service-model (DaaS) is aan een opmars bezig. Naast Red Hat biedt ook Canonical virtuele Ubuntu-desktops aan op AWS. Microsoft zet ook meer in op de uitbreiding van Windows Cloud PC en Azure Virtual Desktop om Windows op eender welk apparaat te kunnen draaien in de cloud.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home