Red Hat brengt Java naar Kubernetes met Quarkus

Red Hat Inc. voegt Quarkus toe aan het portfolio als ondersteunde Red Hat Runtime. Met deze nieuwe toevoeging brengt Red Hat het gebruik Java op Kubernetes een stap verder verder. Red Hat overbrugt daarmee de kloof tussen traditionele Java-applicaties en cloud-native omgevingen. 

Java werd 25 jaar geleden geïntroduceerd en is nog altijd een van de populairste programmeertalen. Door de toevoeging van Quarkus helpt Red Hat om Java naar het cloud-native ontwikkellandschap van applicaties te brengen. Quarkus biedt onder andere ondersteuning voor microservices, containers en serverless. 

Quarkus is een full-stack, Kubernetes-native Java-framwork. Organisaties kunnen hiermee hun bestaande applicatieomgevingen verbeteren en  hun jarenlange investeringen in Java voor hun bedrijfskritische systemen verlengen. Met Quarkus krijgen gebruikers een volledig door Red Hat ondersteunde technologie. Dit wordt nog verder aangevuld met een actieve community, continue updates en een snel release-schema. 

Toewijding aan Java

Red Hat is van oorsprong een leider in de Java-gemeenschap. Nog altijd blijft het zich inzetten om Java vooruit te helpen met open, community-gedreven innovatie. Het toevoegen van Quarkus aan Red Hat Runtimes bevestigd deze toewijding. 

Red Hat Runtimes biedt geïntegreerde producten, migratietools en componenten om cloud-native applicaties te creëren. Dankzij een verzameling van lichtgewicht runtimes en frameworks krijgen ontwikkelaars en architecten de keuze om de juiste tool voor de juiste taak te gebruiken. 

Toepassingen van Quarkus

Dankzij Quarkus kunnen ontwikkelaars hun productiviteit verhogen. Quarkus biedt namelijk een uitgebreide verzameling aan populaire Java-standaarden, frameworks en bibliotheken, waardoor het niet nodig is om nieuwe api’s te leren of op een andere programmeertaal over te stappen.

Naast een hogere efficiëntie, kan Quarkus ook kostenbesparingen opleveren. Het lage geheugengebruik en de snelle opstarttijd vertalen zich naar een beter gebruik van middelen. Ten slotte helpt Quarkus om de betrouwbaarheid te verbeteren. Quarkus-applicaties zijn elastisch, schaalbaar en in staat om aan een veranderende vraag te voldoen. Dit helpt mee aan een betrouwbaar systeem. Quarkus is vanaf nu algemeen beschikbaar als ondersteunde Red Hat Runtime.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home