Rackspace maakt vuist tegen publieke cloud met pay-per-use Kubernetes private cloud

private cloud

Rackspace heeft bekendgemaakt dat het voortaan zijn managed services voor VMware en Kubernetes private cloud ook volgens een on-demand prijsbepaling aanbiedt. De cloudleverancier werkt daarvoor samen met HPE.

Bij beide diensten installeert en beheert Rackspace de private cloudinfrastructuur voor zijn klanten. Die kan bij de klant zelf, in de datacenters van Rackspace of op een externe locatie worden gehost.

De cloudspecialist kan onder meer van tevoren op de nood voor extra hardwarecapaciteit anticiperen, zodat klanten snel kunnen opschalen wanneer dat nodig is. Met het nieuwe pay-per-use prijsmodel betalen ze pas voor die extra capaciteit wanneer hij wordt gebruikt.

Rackspace maakt daarvoor gebruik van HPE’s GreenLake Hybrid Cloud, de nieuwste uitbreiding van de GreenLake-suite, die volgens HPE uniek is voor de levering van on-premises pay-per-use verbruik.

“Bedrijven kunnen onmiddellijk capaciteit beschikbaar hebben en ze hoeven er niet voor te betalen totdat ze het gebruiken. Dat maakt het economischer”, vertelt Scott Crenshaw, algemeen directeur voor private cloud bij Rackspace, aan Data Center Knowledge.

Vuist tegen publieke cloud

In het verleden werkte Rackspace op basis van een capaciteitsplanning voor zijn klanten om hun behoeften te kunnen inschatten. Als er dan onverhoopt toch een tekort aan capaciteit ontstond, kon het tot een maand duren om extra hardware te voorzien.

Het nieuwe prijsmodel zorgt voor meer flexibiliteit en helpt Rackspace een vuist te maken tegen publieke cloudleveranciers zoals AWS, Azure en Google Cloud. Die hadden lang het voordeel van flexibeler te zijn en beter te schalen. Rackspace biedt met zijn nieuwe aanbod dezelfde flexibiliteit in de private cloud.

Het pay-per-use prijsmodel is onmiddellijk beschikbaar voor Kubernetes private cloud. VMware private cloud volgt later deze zomer, laat Rackspace weten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home