Rackspace lanceert OpenStack Enterprise voor beheerde cloudoplossingen

Rackspace_office_Amsterdam

Rackspace heeft zijn toewijding aan de OpenStack-community herbevestigd met de lancering van Rackspace OpenStack Enterprise.

Rackspace OpenStack Enterprise is een volledig beheerde, enterprise-ready cloudoplossing, speciaal ontworpen om kritieke workloads op een veilige, efficiënte en schaalbare manier te laten draaien. Met OpenStack Enterprise biedt Rackspace bedrijven een flexibele cloudoplossing die aanzienlijk goedkoper is dan vergelijkbare oplossingen van concurrenten.

De lancering van OpenStack Enterprise weerspiegelt Rackspace’s visie op de noodzaak voor kosteneffectieve en flexibele cloudalternatieven die gebaseerd zijn op open-sourceprincipes. Josh Villarreal, General Manager OpenStack en Kubernetes bij Rackspace Technology, benadrukt dat de hernieuwde inzet voor OpenStack bedrijven helpt om complexiteit te verminderen en tegelijkertijd toegankelijkheid te vergroten.

“Rackspace wil met deze oplossing klanten ondersteunen die innovatie boven infrastructuur willen prioriteren. De volledig beheerde diensten van OpenStack Enterprise bieden bedrijven de mogelijkheid om zonder technologische barrières te profiteren van een breed scala aan cloudoplossingen.”

De lancering volgt op een jaar waarin Rackspace zijn productstrategie voor OpenStack aanzienlijk heeft uitgebreid. Dit omvatte frequente updates en een significante toename van de bijdragen aan de OpenStack-community, waarmee het bedrijf zich blijft inzetten voor de open-sourcegemeenschap.

Rackspace’s One OpenStack Strategy zorgt ervoor dat klanten naadloos gebruik kunnen maken van alle oplossingen zonder dat er technologische hindernissen zijn tussen de verschillende producten.

Historie en expertise van Rackspace in OpenStack

Rackspace’s betrokkenheid bij OpenStack gaat terug tot de oorspronkelijke oprichting van het platform in samenwerking met NASA in 2010. Sindsdien heeft Rackspace meer dan 5,6 miljoen regels code bijgedragen aan OpenStack en is het een van de grootste aanbieders van OpenStack-clouds wereldwijd.

Het bedrijf heeft meer dan een miljard serveruren ervaring in het operationeel houden van productieklare OpenStack-clouds op grote schaal. Daarnaast beschikt Rackspace over een toegewijd team van meer dan 150 OpenStack-experts en 50 Kubernetes-beheerders, wat de expertise van het bedrijf in open-source cloudtechnologieën verder onderstreept.

Met de lancering van OpenStack Enterprise bevestigt Rackspace opnieuw zijn positie als belangrijke speler in de open-source cloudtechnologiemarkt. De oplossing biedt klanten de mogelijkheid om hun infrastructuur te moderniseren, kosten te verlagen en tegelijkertijd volledige controle over hun cloudomgeving te behouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home