Puppet lanceert Relay: low-code tool om cloudoperaties te automatiseren

Puppet

Puppet kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Relay, een low-code tool die is bedoeld om het aantal manuren voor het onderhoud van enterprise-cloudomgevingen te verminderen. Met de lancering komt er een einde aan een lange bèta test die vorig jaar begon. 

Enterprise-cloudomgevingen hebben te veel componenten om handmatig te beheren. Daarom schrijven beheerders vaak scripts om de meest voorkomende dagelijkse taken te automatiseren. Deze scripts vereenvoudigen het werk, maar voegen ook complexiteit toe. 

De grootste uitdaging is dat scripts moeilijk zijn om te schrijven en onderhouden. Vaak moeten IT-teams nieuwe programmeertalen leren of specialisten met de juiste expertise in dienst nemen om een script te maken. Met Relay wil Puppet deze complexheid verminderen. 

Relay maakt het mogelijk om IT managementtaken te automatiseren door visuele workflows te bouwen in een low-code interface. Beheerders hoeven zo geen nieuwe software development kit leren voordat ze een systeem kunnen automatiseren. Hierdoor kunnen ze projecten waar ze normaal weken mee bezig zouden zijn dankzij Relay in slechts een paar minuten uitvoeren. 

Wat kun je met Relay?

Naast dat Relay het makkelijker maakt om een automatisering in te stellen, verzamelt het ook alle workflows op één centrale plaats. Dat is niet altijd mogelijk met traditionele scripts. Vooral in grote cloud toepassingen met honderden scripts en geautomatiseerde taken over verschillende componenten kan dit veel overzicht creëren en tijd besparen. 

Relay is te gebruiken voor allerlei verschillende toepassingen. Disaster recovery teams kunnen workflows bouwen die detecteren wanneer er een storing is en deze automatisch oplossen. Voor cybersecurity teams biedt Relay de mogelijkheid om automatisch te checken of een infrastructuur kwetsbaar is voor een aanval. Ook is het mogelijk om met Relay onnodige cloud kosten te verminderen en IT-teams te waarschuwen bij technische problemen. 

Drie verschillende smaken

Puppet is niet de enige IT software leverancier die automatisering gebruikt om de dagelijkse werkzaamheden van beheerders te stroomlijnen. Ook ServiceNow investeert in dit gebied. Samen met IBM biedt ServiceNow artificiële intelligentie functies die potentiële technische problemen aan het licht brengt en suggesties doet voor het oplossen ervan. De introductie van Relay kan ervoor zorgen dat ook andere aanbieders van IT-infrastructuur automatiseringstools hun low-code mogelijkheden gaan uitbreiden. 

Relay is beschikbaar in drie verschillende smaken: een gratis Community versie, een versie voor kleine teams van maximaal 30 gebruikers en een Enterprise variant.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home