Productie GDDR6 schiet omhoog, Nvidia eerste klant

Het nieuwe GDDR6 zal waarschijnlijk in de zomer van 2018 op de markt komen. De kans is groot dat de volgende generatie grafische kaarten dit type geheugen zal gebruiken, althans in de high-end markt. Naar verwachting zal de prijs van GDDR6 20 procent duurder zijn dan GDDR5.

Het is bijna twee jaar geleden dat Nvidia zijn Pascal-architectuur lanceerde en de grafische gemeenschap wil weten wat er voor nieuws gaat komen. GamersNexus nam daarom afgelopen week SK Hynix-vertegenwoordigers apart bij GDC en ontdekte iets interessants: plannen om binnen drie maanden op te schalen naar massaproductie en dat het gebruikt zal gaan worden in meerdere Nvidia-producten die dit jaar nog gelanceerd zullen worden.

Tel daar wat extra doorlooptijd van productie en dan hebben we het waarschijnlijk over de lancering van GDDR6 in de periode juni-augustus. Veel hangt af van de vraag of SK Hynix een belangrijke lanceerpartner is, hoe de GPU-rendementen van Nvidia eruit zien en in welk soort volume Nvidia deze op de markt brengt.

Er wordt verwacht dat GDDR6 bij de lancering 20 procent duurder zal zijn dan GDDR5. Deze prijs zal na verloop van tijd afnemen tot 10 procent duurder als de productie toeneemt en de aantallen van GDDR5 afnemen. Hynix verwacht GDDR6 te leveren met 16 Gbps-signaalfrequenties en hoger, in 1 GB en 2 GB.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home