Ponto verenigt toegang tot rekeninginformatie bij meerdere banken

De in Brussel gevestigde financieel dienstverlener Isabel Group lanceert een aggregatieservice genaamd Ponto. De oplossing stelt bedrijven in staat direct toegang te krijgen tot hun bankrekeninginformatie bij meerdere banken. De informatie kan worden geïntegreerd in financiële- en backoffice-platformen, zoals Teamleader.

Ponto is een aggregatieoplossing die PSD2-klaar is. Het verenigt toegang tot rekeninginformatie bij negen Belgische banken in één platform en zal dit de komende maanden verder uitbreiden met banken in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en Frankrijk.

Brug

De aggregatieservice neemt alle registratiekwesties en technische connecties met banken voor zijn rekening. Het slaat een brug tussen zakelijke bankrekeningen en backofficesystemen, zoals ERP-, facturerings-, boekhoudings- en financiële programma’s. Het CRM-platform Teamleader is de eerste toepassing, die een verbinding met Ponto aanbiedt. Teamleader maakt het voor Ponto-gebruikers mogelijk uitgaande facturen automatisch af te punten aan betalingen.

“Vanaf nu kunnen Teamleader-gebruikers hun facturen automatisch afpunten aan hun rekeninginformatie. Dit is een eerste belangrijke stap om bankconnectiviteit mogelijk te maken en financiële processen in Teamleader te automatiseren. Gebruikers besparen zo heel wat tijd en moeite, omdat ze niet langer tussen applicaties moeten wisselen”,  zegt Jeroen De Wit, CEO van Teamleader.

Intuïtief ontwikkelaarsplatform

De oplossing richt zich op zowel kleine als grote ondernemingen en kan rechtstreeks geïntegreerd worden in elke gewenste softwareoplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan het makkelijker aftoetsen van facturen, beter cashmanagement en een snellere geconsolideerde verslaggeving. Ponto biedt volgens de makers een intuïtief ontwikkelaarsplatform, een duidelijke documentatie en online ondersteuning.

Ook biedt Ponto ondernemingen onmiddellijke toegang tot hun bankrekeninginformatie bij meerdere banken. Bovendien kunnen zij deze informatie in ieder backoffice- of financieel systeem integreren. “Nog voor PSD2 in september 2019 volledig van kracht is, zorgen wij voor een nieuwe manier om financiële programma’s te koppelen aan de bankrekeninginformatie van bedrijven. Dit is het begin van een nieuwe golf van automatisering en productiviteit voor ondernemingen. Vanaf september wordt het ook mogelijk om met Ponto betalingen uit te voeren”, aldus Marc Lainez, VP Connectivity bij Isabel Group.

Gerelateerd: Financiële instellingen zien blockchain niet langer als bedreiging

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home