Pauzeer en herstart voortaan VM’s op Google Cloud

Google Cloud

Voortaan kan je virtuele machines pauzeren en hervatten op het Google Cloud Platform. De functionaliteit komt na jaren van testen algemeen beschikbaar.

Google maakt de Suspend/Resume-functionaliteit algemeen beschikbaar. Suspend/Resume laat gebruikers toe om virtuele machines op Google Cloud te pauzeren en te hervatten. Wanneer je op de pauzeknop duwt, verbruikt je VM geen rekenkracht of RAM meer. Enkel de opslagkost blijft doorlopen. De staat van de virtuele machine blijft wel bewaard, waardoor je de VM met een druk op de knop kan hervatten alsof er niets is gebeurt. Google vergelijkt de functionaliteit met het sluiten en opnieuw openen van je laptop.

Slaapstand

Die vergelijking is erg accuraat. De VM wordt gepauzeerd met een standaard ACPI S3-signaal, dat gelijk staat aan het signaal voor het besturingssysteem om een slaapstand te activeren op een gewone PC. Daardoor is de besparingsmodus van Suspend/Resume compatibel met een veelvoud aan besturingssystemen. Google verwacht dat de functionaliteit ook met aangepaste images vlot zal werken. De internetreus stelt dat het ACPI S3-signaal zijn functionaliteit onderscheid van die van de concurrentie.

Je kan een VM maximaal 60 dagen pauzeren. Daarna wordt de virtuele machine alsnog automatisch stopgezet. De functionaliteit werkt niet met GPU-instances, instances met meer dan 120 GB aan geheugen, E2-instances en vertrouwelijke VM’s, waarbij het geheugen versleuteld is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home