Organisaties terughoudend in migratie naar SAP S/4HANA

Meer dan de helft (58%) van de SAP-gebruikersorganisaties is de komende twee jaar niet van plan over te stappen naar S/4HANA. Meer dan een kwart van de organisaties (27%) stelt de overstap zelfs drie jaar uit. 

Dat blijkt uit een jaarlijkse bevraging, waarin 467 gebruikersorganisaties zijn ondervraagd, aldus The Register.

Langdurige en complexe upgrade

SAP kondigde S/4HANA bijna vijf jaar geleden aan als de grootste update van SAP voor zijn ERP-strategie en platform in de afgelopen twee decennia. Toch zijn gebruikers terughoudend geweest om de langdurige en complexe upgrade aan te pakken, ongeacht de waarde van de technologie.

Slechts 13 procent van de gebruikersorganisaties overwoog het afgelopen jaar de migratie naar S/4HANA. Opmerkelijk, gezien eerder 70 procent van de organisaties aangaf S/4HANA te gebruiken of dat van plan waren. Volgens 42 procent van de SAP-gebruikers spelen kosten een rol bij het niet-migreren naar de nieuwe update. Bovendien geeft 34 procent aan dat een migratie een aanzienlijk veranderingsbeheer zou vereisen bij hun organisaties. Daarnaast geeft 42 procent ‘overig’ aan als reden om de upgrade vooralsnog af te wijzen.

Meningen over SAP lopen uiteen

Ook blijkt de relatie tussen gebruikers en SAP nogal te verschillen. Zo ziet slechts 8 procent SAP als een vertrouwde adviseur, maar vindt meer dan de helft (54%) SAP weer een betrouwbare technologiepartner. 16 procent ziet SAP als een transactionele technologiepartner. Desondanks laten SAP’s Q3 2019-resultaten een winststijging zien van 13 procent op jaarbasis tot 6,80 miljard dollar. 

SAP begon dit jaar met een cloud-herstructurering van 950 miljoen dollar, inclusief het schrappen van 4.400 banen. Wervingsplannen zorgden er echter voor dat het totale personeelsbestand niet verder daalde. Bovendien trad ook voormalig SAP CEO Bill McDermott afgelopen oktober af. Hij stond bijna tien jaar aan het roer van het bedrijf. McDermott blijft overigens adviserend aan boord tot het einde van dit jaar. De CEO-rol is inmiddels verdeeld tussen Jennifer Morgan en Christian Klein.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home