Oracle’s GoldenGate legt brug tussen datareplicatie en clouddiensten

Oracle lanceert een nieuwe uitgave van de GoldenGate software waarmee organisaties hun data tussen databases kunnen repliceren via een volledig beheerde en geautomatiseerde clouddienst. Deze nieuwe stap van Oracle is gericht op eenvoud, flexibiliteit en een schaalbaar pay-per-use prijsmodel. 

“Traditioneel zijn data-integratie- en replicatietools, ondanks dat ze erg krachtig zijn, ook heel complex om te gebruiken”, zegt Juan Loaiza, executive vice president of mission-critical database technologies bij Oracle. “We hebben het veel eenvoudiger gemaakt. Niet alleen experts, maar iedereen kan het gebruiken”, aldus Loaiza. 

Met de uitgave van zijn GoldenGate software wil Oracle de behoefte aan real-time informatie van bedrijven vervullen en de markt voor datareplicatie-oplossingen uitbreiden. 

Realtime data blijft centraal onderdeel van GoldenGate

Oracle kocht de GoldenGate-softwaretechnologie al in 2009. Op dat moment was het idee erachter vooral dat de software het makkelijker zou maken voor Oracle klanten om beslissingen te maken gebaseerd op tijdige informatie vanuit verschillende bronnen. 

Volgens Loaiza is de realtime data nog altijd het belangrijkste voordeel van GoldenGate. Met de nieuwe uitgave maakt Oracle het gemakkelijk om de software ook in de cloud te gebruiken. 

Oracle ziet GoldenGate als een belangrijk element om klanten te voorzien van bedrijfscontinuïteit door data replicatie tot wel zes keer sneller te maken dan traditionele tools om data te verplaatsen. Door de GoldenGate software uit te breiden naar de cloud, wil Oracle een bredere markt aantrekken met de software. 

“De grote klanten zijn al grote gebruikers van GoldenGate. Maar nu vergroot de markt, doordat het ook voor kleinere bedrijven zonder veel IT-middelen makkelijker wordt om de software te gebruiken”, legt Loaiza uit.

Oracle focust op database stack

De twee belangrijkste kenmerken die Oracle belicht in zijn nieuwe cloudgebaseerde datareplicatietool zijn de autonome mogelijkheden en de elasticiteit. Met deze focus bouwt Oracle verder op een stap die het eerder dit jaar zette, met de serie aan updates voor zijn Autonomous Data Warehouse aanbod. 

Als aanvulling op de aangekondigde updates voor GoldenGate en Autonomous Data Warehouse, bracht Oracle kortgeleden ook een nieuwe versie voor zijn Database 21c uit. Nieuwe functies zijn onder andere een native JSON Datatype en Blockchain Tables, welke zijn ontwikkeld om apps te bouwen die een distributed ledger kunnen ondersteunen. 

Volgens Loaiza komen de werelden van blockchain en enterprise datamanagement samen. Hij legt uit dat organisaties zich steeds bewuster gaan focussen op distributed multiparty applicaties.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home