Oracle voegt Arm-servers toe aan zijn cloud

Oracle vliegtuig
-

Oracle voegt Arm-servers toe aan zijn cloud. Volgens Oracle zelf hebben deze servers de beste prijs-kwaliteitverhouding vergeleken met x86-apparaten. Ampere gaat Altra processors leveren voor de nieuwe Oracle servers. 

De Arm-gedreven servers van Oracle bieden tot 160 kernen, geklokt op 3.3GHz. Tejas Karmakar, director of product management bij Oracle Cloud vertelt in een interview met The Register dat klanten niet in de rij staan voor de architectuur, maar dat genoeg klanten wel nieuwsgierig zijn naar Arm. Daarom wil Oracle het een kans geven. 

“We willen zien wat er gaat gebeuren als onderdeel van onze voornaamste computerpakket”, zegt Karmakar. In het interview voegde Karmakar nog toe op de hoogte te zijn van de inspanningen van AWS met zijn eigen Arm-gedreven Graviton CPU‘s. Oracle heeft zijn eigen ontwikkelprogramma gecreëerd om klanten te laten wennen aan Arm. Het software ecosysteem is nog altijd onbekend voor een groot aantal programmeurs en organisaties. 

Het Oracle Arm aanbod bevat een grote variatie aan Linux distributies, waaronder Oracle Linux en Ubuntu. Zodra de servers werken, zullen ze aanwezig zijn in het gratis aanbod van Oracle Cloud om het mogelijk te maken voor klanten om met de nieuwe producten te experimenteren. De Arm-gedreven Oracle Cloud zal begin 2021 zijn debuut maken. Andere details, zoals prijs en prestaties zijn nog niet bekend. 

Meer nieuwe producten onderweg

De plannen om met Arm-servers te gaan werken komen in een periode waarin Oracle meer nieuws bekendmaakt voor gebruikers van high-performance computers. Zo zijn er ook plannen voor HPC-producten gebaseerd op de Ice Lake Xeon microprocessors van Intel. Volgens Oracle leveren deze 30 procent betere prestaties voor bepaalde apparaten vergeleken met voorgaande hardware generaties. 

Verder werkt Oracle samen met AMD. Oracle is van plan im individuele kernen van de nieuwe Epyc Milan processors van AMD te verhuren aan klanten die microservices en vergelijkbare workloads draaien die werken op bescheiden middelen. Om zijn set aan eersteklas producten compleet te maken, brengt Oracle een nieuw Nvidia pakket aan in de vorm van zijn A100 Tensor Core GPU.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home