Oracle vernauwt samenwerking met Nvidia voor cloudaanbod met immense investering

Nvidia Hopper H100

Oracle haalt de banden met Nvidia aan voor de uitbreiding van zijn cloudaanbod. Niet alleen komen er meer GPU-instances, de twee partijen zullen ook samen naar de markt trekken om bepaalde markten aan te spreken.

Oracle stapt hand in hand met Nvidia naar de markt om specifieke industrieën te benaderen. “In onder andere healthcare, retail en financiële dienstverlening gaan Oracle en Nvidia samenwerken”, zegt Leo Leung, VP Products en Strategy bij Oracle, ter verduidelijking van de aankondiging op de CloudWorld-conferentie dit jaar. De AI Enterprise-suite van Nvidia wordt geïntegreerd op OCI maar daar blijft het niet bij. “We gaan ook samen toekomstige diensten ontwikkelen.”

Supercomputers

Leung heeft het over capaciteiten in verschillende domeinen, zoals beheer van workloads, clusters en netwerkintegratie. Het is de bedoeling om in de praktijk supercomputerclusters as-a-service aan te bieden, met de juiste omkadering daarbij.

Daar heeft OCI natuurlijk de juiste instances voor nodig en ook die komen eraan. Oracle introduceert daarom zijn nieuwe Nvidia Tensor Core A100-v2 GPU-instances. “Die bevatten meer geheugen en leveren hogere prestaties”, omkadert Leung. OCI maakt het mogelijk om snelle low latency-clusters met A100-v2’s op te zetten met tot 512 GBPu’s. De A100 80G moet voor geschikte workloads tot drie keer meer pk’s leveren dan de A100 40G.

Eenvoudigere investeringen, betere recyclage

“Ongeveer iedere negen maanden verschijnt er een nieuwe GPU-generatie”, zegt Leung. “Dat zijn snelle cycli. OCI kan die nieuwste GPU’s steeds aanbieden zodat klanten niet telkens zelf nieuwe hardware moeten kopen. Wanneer de Nvidia H100’s eraan komen, zullen we daar ook instances voor introduceren.”

De oude GPU’s zet Oracle dan in voor eigen machine learning-taken of in een ander aanbod. Leung: “We hebben erg veel interne machine learning-cases, maar ook bij klanten zal er vraag zijn naar de oudere hardware. Bovendien bouwen we onze eigen servers, en behouden we de controle over de toeleveringsketen. Dat maakt ook de uiteindelijke recyclage eenvoudiger.

Heel praktisch zal Oracle tienduizenden Nvidia A100’s en binnenkort H100’s uitrollen naar de Oracle Cloud. De aankondiging is goed voor een investering van enkele honderden miljoenen dollars. Die investering wordt dan omkaderd met Nvidia-software op OCI, en de samen ontwikkelde diensten voor de specifieke verticale markten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home