Oracle vereenvoudigt Kubernetes-uitrol in eigen cloud

Oracle voegt een aantal updates toe aan de Container Engine for Kubernetes om de betrouwbaarheid en efficiëntie te verhogen.

De update binnen de Oracle Container Engine for Kubernetes heeft als belangrijkste doel om de opvolging van alle containers te vereenvoudigen en tegelijk de kosten te verlagen. De focus ligt op bedrijven die cloud-native applicaties bouwen en draaien binnen de Oracle Cloud Infrastructure (OCI).

Oracle ondersteunt Kubernetes in vele vormen van bare metal tot serverless. De container-engine is volledig compliant met de Cloud Native Computing Foundation-standaarden en wordt voorzien van een volledig beheerde beheersconsole.

In de updates die Oracle nu pusht naar alle klanten, zitten onder andere virtual nodes om Kubernetes-gebaseerde applicaties betrouwbaar op schaal te testen. Deze nodes voorzien elasticiteit per pod met een prijs gebaseerd op gebruik.

lees ook

Oracle leerde te luisteren en dat zie je

De verbeteringen geven organisaties meer flexibiliteit om hun operationele software of verwante applicaties te installeren en configureren naar wens. Oracle spreekt van een compleet beheer van de levenscyclus inclusief upgrades en patching. Optioneel kan je beroep doen op software operatoren zoals Kubernetes dashboard, Oracle database en Oracle WebLogic.

Identificering per pod en betere beheertools zijn nu beschikbaar. De basisinstelling voor nieuw geprovisioneerde clusters werd verhoogd naar 2.000 worker nodes. SLA-overeenkomsten omsluiten uptime, beschikbaarheid van de Kubernetes API-server en worker nodes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home