Oracle richt pijlen op gezondheidswetenschap met overname goBalto

Oracle

Oracle heeft het Amerikaanse goBalto overgenomen. De cloud-startup richt zich op het beter stroomlijnen van klinisch onderzoek. Het Amerikaanse ICT-concern wil langs deze weg meer voet aan de grond krijgen in de gezondheidswetenschap.

Steve Rosenberg, senior vice president en algemeen directeur van Oracle, laat weten de tools van goBalto te integreren in het al bestaande platform van Oracle voor gezondheidswetenschap. Een platform dat zich richt op klinische proefplanning, gegevensverzameling, proefuitvoering en veiligheidsbeheer.

Ruim 90.000 onderzoekslocaties

“Het selecteren en activeren van klinische testsites is een van de meest handmatige en tijdrovende procedures voor onze klanten in de fase van het proefontwerp. De toevoeging van goBalto zorgt ervoor dat patiënten sneller geholpen worden”, aldus Rosenberg. Ruim 90.000 onderzoekslocaties zouden inmiddels al gebruik maken van de zogenoemde ‘study startup solutions’ van goBalto.

Naar eigen zeggen zou de tijd die nodig is om een onderzoek te starten door de oplossing van goBalto alleen al met 30 procent worden verkort. Het selectieproces van goed presterende klinische onderzoekslocaties voor het uitvoeren van proeven, zou hierdoor beter worden gestroomlijnd.

Oracle nam al eerder bedrijven in de gezondheidswetenschappen over. Zo kocht het bedrijf Phase Forward (2010) voor 685 miljoen dollar en Clear Trial (2012) voor een onbekend bedrag. De overname van goBalto is de vijfde aankoop van Oracle dit jaar, maar wel de enige gericht op gezondheidswetenschappen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home