Oracle opent in 2023 eerste onafhankelijke cloudregio’s in Europa

oracle plane

Oracle lanceert onafhankelijke cloudregio’s in de EU. Gebruikers daarvan kunnen er zeker van zijn dat hun gegevens binnen de Europese Unie blijven. Ook ondersteuning wordt gelokaliseerd.

Database-softwaregigant Oracle opent in 2023 de eerste onafhankelijke cloudregio’s in de Europese Unie. Een cloud regio is een cluster van data centers, gelokaliseerd in dezelfde streek. De faciliteiten zullen gevoelige, gereglementeerde en/of regionaal strategisch belangrijke data en toepassingen hosten. Oracle voorziet in eerste instantie cloud regio’s in Duitsland en Spanje.

EURA-service

Oracle voorziet in de onafhankelijke cloudregio’s zijn EURA-service. Die zorgt ervoor dat de data van klanten binnen de EU blijven en maken het mogelijk om belangrijke data te verwijderen vooraleer die te verplaatsen van een productieomgeving naar een niet-productieomgeving.

Bedrijven zijn vaak gebonden aan regelgeving die bepaalt dat data die in een bepaalde regio is gemaakt, ook daar moet worden opgeslagen. Denk maar aan de GDPR. Ook voor overheden gelden vaak dezelfde vereisten. De nieuwe, onafhankelijke, cloudregio’s van Oracle stellen het bedrijf in staat om betere ondersteuning en service te bieden aan dergelijke gebruikers. Volgens Oracle zullen de nieuwe onafhankelijke regio’s apart functioneren van hun bestaande regio’s in de EU, zowel op hardware- als softwareniveau.

Klantgericht en compatibel

“Het is nu al ons beleid om de klantenopslag niet te verplaatsen uit de door de klant gekozen regio”, schrijft OCI vicevoorzitter Scott Twaddle in een blogbericht. “De onafhankelijke regio’s breiden dit beleid uit door workloads en klantensupport binnen de EU te houden. Deze cloudregio’s zijn er ook om klanten toe te laten hun opslag te stroomlijnen volgens de richtlijnen binnen de EU.” De nieuwe regio’s werken dan wel onafhankelijk, ze zijn tegelijk compatibel met de bestaande Oracle regio’s.

Oracle bouwt met de nieuwe datacenters verder aan zijn cloudplatform. Op dit moment telt het bedrijf wereldwijd 39 OCI-regio’s, waaronder die in Amsterdam, Frankfurt, Parijs, Marseille, Milaan en Stockholm.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home