Oracle omarmt nieuwe AMD Epyc-chips in OCI Compute Instances

De nieuwe OCI Compute E5-instances leveren meer prestaties per kern en betere geheugenbandbreedte.

Oracle upgradet zijn OCI (Oracle Cloud Infrastructure) compute instances van E4 naar E5. De belangrijkste reden is de integratie van de nieuwe 4de generatie AMD Epyc-chips. In OCI kan je uit drie verschillende OCI instances kiezen: Standard, HPC en Dense-IO.

De OCI Compute E5 Standard instances zijn bijvoorbeeld configureerbaar voor gebruikers als web- en applicatieserver, back-end server voor enterprise applicaties of om omgevingen om applicaties te ontwikkelen. Vergeleken met de vorige E4-instances presteren de nieuwe tot 33 procent sneller per kern terwijl er de helft meer geheugenbandbreedte beschikbaar is.

Bare metal instances kunnen voortaan de helft meer kernen configureren dankzij de nieuwe AMD Epyc-chips.

De OCI Compute E5 HPC-instances focussen dan weer op rekenkracht voor complexe rekenproblemen en wetenschapsuitdagingen. Door een netwerkcluster te configureren kan je als organisatie meerdere HPC-instances combineren om bijvoorbeeld AI-modellen te trainen of genetische sequenties te analyseren. Bekijk deze oplossing als een supercomputer in de Oracle-cloud.

Volgens Oracle bieden de nieuwe E5 HPC-instances een prijs-prestatiebesparing tot 40 procent.

Tot slot zijn er de E5 Dense-IO instances gefocust op grote databases, big data workloads en applicaties die gebruik maken van snelle lokale opslag. Vergeleken met eerdere E4-instances bieden de nieuwe systemen de helft meer opslagcapaciteit en 63 procent betere opslagprestaties.

Nu in bèta, later algemeen beschikbaar

Elk van bovenstaande instances bevat binnen OCI eenvoudige opties om snel workloads te configureren rond bestaande applicaties van Oracle, Microsoft en SAP, alsook verschillende externe ISV’s zoals Kubernetes- en VMware-omgevingen.

De OCI Compute E5 instances ondersteunen meerdere besturingssystemen waaronder Oracle Linux, Windows, Red Hat en andere installeerbare images uit de Oracle Marketplace. Wie de nieuwe omgeving vroegtijdig wil testen, kan zich hier aanmelden. De algemene beschikbaarheid staat gepland voor de tweede helft van 2023.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home