Oracle lanceert Europese public cloud en houdt data hier

oracle

De EU Sovereign Cloud van Oracle voldoet aan de Europese regelgeving en bevindt zich volledig binnen de EU.

Oracle EU Sovereign Cloud bevindt zich volledig binnen de EU, wordt ondersteund door in de EU gevestigd personeel en wordt beheerd door afzonderlijke juridische entiteiten die binnen de EU zijn opgericht. Als onderdeel van de gedistribueerde cloudstrategie van OCI, biedt de soevereine cloud van Oracle bedrijven een nieuwe optie om te voldoen aan Europese vereisten.

Klanten met gegevens en applicaties die gevoelig, gereguleerd of van strategisch regionaal belang zijn of met workloads waarop Europese richtlijnen voor dataprivacy en -soevereiniteit van toepassing zijn, zoals de GDPR, kunnen nu overstappen naar de cloud. Oracle hoopt met het Europese aanbod om kritieke sectoren voor zich te winnen zoals de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, telecommunicatie en de publieke sector.

lees ook

Oracle werkt aan generatieve AI-dienst in de cloud

EU Sovereign Cloud van Oracle is beschikbaar voor klanten in alle 27 lidstaten van de EU en daarbuiten. Het biedt meer dan 100 cloudservices die ook beschikbaar zijn in de openbare cloud van Oracle, zonder extra kosten en met dezelfde serviceniveau-overeenkomsten wat betreft prestaties, beheer en beschikbaarheid.

De Europese datacenters van bevinden zich in Frankfurt, Duitsland en in Madrid, Spanje. Digital Realty is de hostpartner voor de EU Sovereign Cloud-regiolocatie in Madrid, Equinix is de hostpartner voor de regiolocatie in Frankfurt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home