Oracle en Microsoft kondigen op 14 september samen groot nieuws aan

Microsoft CEO Satya Nadella en Oracle-medeoprichter Larry Ellison kondigen belangrijk nieuws samen aan op 14 september vanuit het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond, Washington.

Meer informatie dan hierboven in de inleiding is er niet bekend. Zowel Microsoft als Oracle brengen een belangrijke update rond hun samenwerking op 14 september.

In het verleden hebben Microsoft en Oracle al samengewerkt om klanten gemakkelijker enterprise workloads in elkaars clouddiensten te laten draaien. Zo kunnen ze vandaag Azure-functies zoals Analytics en AI gebruiken binnen Autonomous Database in Oracle Cloud Services.

Later werd die samenwerking uitgebreid naar alle Oracle Cloud-applicaties om die beschikbaar te stellen in Microsoft Teams via conversationele AI.

Misschien is de grote aankondiging op 14 september dat Microsoft generatieve AI-diensten zoals Microsoft 365 Copilot of Bing Chat Enterprise naar Oracle brengt? Voorlopig is het koffiedik kijken wat er effectief zal worden aangekondigd.

Eerder deze week hintte Ellison tijdens een kwartaalupdate dat Oracle en Microsoft nauwer gaan samenwerken. “We willen de bestaande multicloudsamenwerking met Microsoft gevoelig uitbreiden. Azure-klanten kunnen binnenkort de laatste nieuwe Oracle Cloud databasetechnologie gebruiken in combinatie met Azure Cloud Services.” Meer duiding geeft de medeoprichter en CTO van Oracle niet.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home