Oracle debuteert met cloudplatform voor AI-projecten

Oracle

Oracle lanceert een nieuw cloudgebaseerd platform dat een toolkit levert voor analyse- en artificiële intelligentie-projecten voor bedrijven. Dat maakte Safra Catz, Chief Executive Officer deze week bekend tijdens een event in Londen. 

Het nieuwe platform van Oracle zal zeven verschillende diensten en functies omvatten. Cloud Infrastructuur Data Science zal een centraal onderdeel van het pakket zijn. Het platform wordt een virtuele werktafel waarmee engineers machine learning-modellen kunnen bouwen. Hierbij krijgen ze hulp van een artificiële intelligentie die delen van de workflow automatiseert. 

Artificiële intelligentie speelt strategisch een steeds belangrijke rol in de producten van Oracle. Zo heeft het bedrijf de autonome database uitgerust met AI-functies om de dagelijkse administratie te automatiseren. Met deze stap wil Oracle extra interesse van klanten opwekken voor zijn systemen. Juist nu het bedrijf steeds meer te maken krijgt met concurrentie van grote spelers in de cloud wil het blijven innoveren om klanten geïnteresseerd te houden. 

Functies van het nieuwe cloud-based platform

Een van de eerste taken die het nieuwe platform van Oracle automatiseert, is de keuze voor het juiste machine learning-model voor een project. Het systeem neemt meerdere algoritmes en configuraties en draait tests om de meest geschikte kandidaat te vinden. Daarnaast kan het platform ook automatisch bepalen welke datapunten het meest belangrijk zijn voor een AI om beslissingen te nemen.

Een ander onderdeel van het nieuwe platform van Oracle is een tool om modellen te beoordelen. Met deze tool kunnen data-engineers controleren of hun neurale netwerken voldoen aan de verwachtingen. De tool genereert visualisaties die laten zien hoe goed een model de data verwerkt die erop los wordt gelaten. 

Het automatiseren van de workflow voor het ontwikkelen van AI-systemen is een van de twee voornaamste prioriteiten die Oracle heeft gesteld voor het platform. De tweede prioriteit is om “sterke ondersteuning te bieden voor samenwerkingen en ervoor te zorgen dat data science-projecten daadwerkelijk waarde opleveren voor bedrijven”. Dat verklaart Greg Pavlik, hoofd van productontwikkeling binnen de Data and AI Services group van Oracle.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home