Oracle breidt OCI uit met betere back-up en serverless-Kubernetes

oracle

Oracle kondigt op CloudWorld verschillende verbeteringen aan voor zijn cloudaanbod, gericht op eenvoud. Zo kunnen klanten binnenkort sneller back-ups nemen van hun volledige stack en wordt Kubernetes toegankelijker.

Op CloudWorld zet Oracle in op de eenvoud van de Oracle Cloud Infrastructure. OCI krijgt verschillende nieuwe mogelijkheden, maar in termen van vereenvoudiging vallen Serverless Kubernetes en Full Stack Disaster Recovery op.

Rampbescherming

Full Stack Disaster Recovery is per direct beschikbaar en maakt zoals de naam suggereert back-ups toegankelijker. Met enkele klikken kunnen OCI-klanten hun hele applicatie-stack veilig stellen van een primaire naar een secundaire OCI-regio. Disaster recovery zelf neemt ook maar een enkele klik in beslag en het beheer gebeurt van een centrale console.

“Klanten kunnen kiezen wat ze willen beschermen, en hoe”, vertelt Leo Leung, VP voor Product en Strategy bij Oracle. “Je kan een volledige reproductie van je primaire omgeving klaarzetten, of eerder een back-up op waakvlam klaarzetten. Failover gebeurt indien gewenst automatisch.” Oracle had al back-up-capaciteiten, maar nog niet in één eengemaakte dienst voor de hele stack.

Kubernetes zonder zorgen

Serverless Kubernetes komt eerst beperkt beschikbaar en benadert eenvoud vanuit een ander standpunt. Leung verduidelijkt. “Sommige gesofisticeerde klanten onderhouden hun eigen Kubernetes-clusters van de infrastructuurlaag tot de applicaties. Aan het andere uiterste zitten klanten die helemaal niets willen weten van achterliggende infrastructuur en mechanismen. Zij draaien serverless-functies. We zien echter heel wat vraag naar een tussenmodel, waarbij de klant wel ontwikkelaars heeft die containertoepassingen willen schrijven, maar geen operationeel personeel.”

lees ook

Oracle wil je tweede cloudprovider zijn

Serverless Kubernetes is op die klanten gericht. Via die regeling beheert Oracle de hele Kubernetes infrastructuur, inclusief onderliggende lagen. “Dat verschilt van ons bestaande aanbod, waarbij we wel de controlelaag beheren maar klanten moeten kiezen tussen infrastructuur-opties zoals VM’s of bare metal”, legt Leung uit.

Handig voor het grote publiek

Hij heeft hoge verwachtingen voor het aanbod. “De klant zorgt voor de applicaties en Oracle doet de rest. In de meeste sectoren zit er vandaag weinig expertise rond operationeel beheer. Er zijn uitzonderingen in sectoren waar softwareontwikkeling deel is van de kerntaken, maar ik verwacht dat Serverless Kubernetes voor velen het ideale model zal zijn.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home