Oracle begraaft strijdbijl met Amazon en brengt zijn database naar AWS

Oracle en Amazon Web Services (AWS) hebben een strategisch partnerschap aangekondigd waarmee Oracle Autonomous Database beschikbaar wordt op AWS. Dit doorbreekt de jarenlange rivaliteit tussen beide bedrijven.

Het nieuwe aanbod, Oracle Database@AWS, stelt klanten in staat om de Oracle Autonomous Database en Oracle Exadata Database Service te gebruiken op de infrastructuur van AWS. Deze samenwerking biedt een geïntegreerde ervaring tussen Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en AWS. Dit vereenvoudigt het beheer van databases, de facturering en de klantenondersteuning. Daarnaast kunnen gebruikers hun data vanuit Oracle-databases naadloos koppelen aan toepassingen op AWS, zoals Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) en AWS Analytics, inclusief AI-oplossingen zoals Amazon Bedrock.

Dit partnerschap combineert de databeheercapaciteiten van Oracle met de flexibiliteit en veiligheid van AWS. Het biedt klanten ook lage latentie dankzij een snelle interface tussen Oracle-databases en AWS-applicaties. Dit verbetert de prestaties en schaalbaarheid van workloads. De samenwerking maakt ook datatransfers eenvoudiger door het elimineren van Extract, Transform, Load (ETL)-processen.

Multicloudtrend en voordelen voor klanten

Oracle en AWS spelen hiermee in op de groeiende vraag van bedrijven naar multicloudoplossingen. Dit partnerschap volgt een bredere trend in de sector, waarbij bedrijven steeds vaker meerdere cloudleveranciers inzetten om aan hun eisen te voldoen.

Het aanbod komt later dit jaar in een preview beschikbaar, met bredere toegang in 2025. Dit maakt het eenvoudiger voor bedrijven om Oracle-databases te integreren met AWS-diensten, zonder de frictie die klanten voorheen ervaarden. De samenwerking is een ‘langverwachte stap’ die zowel voor Oracle- als AWS-klanten heel wat potentieel biedt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home