Nvidia lanceert Base Command voor toegang tot HPC-hardware via cloud

Nvidia maakt zijn eerder aangekondigde Base Command-platform beschikbaar voor enterprises. Met het platform kan een organisatie AI-workloads via een cloudmodel draaien op HPC-hardware van Nvidia zelf.

In juni kondigde Nvidia op Computex Base Command aan. Nu maakt het bedrijf de dienst beschikbaar voor enterprises. Met Base Command giet de hardwarespecialist zijn DGX SuperPod-infrastructuur in een gehost servicemodel. Via de dienst krijg je toegang tot de supercomputers op basis van de DGX A100 in de cloud. De straffe hardware wordt in eerste instantie gehost door Nvidia en NetApp in Equinix-datacenters in Noord Amerika, maar komt later dit jaar ook naar Google Cloud.

Gericht op enterprise

Het aanbod is gericht op grote ondernemingen met teams van ontwikkelaars die AI-toepassingen willen ontwikkelen. Nvidia mikt daarbij op grote projecten met meerdere teams en complexe workflows. Base Command laat tientallen onderzoekers tegelijkertijd toe om de pk’s van de DGX SuperPod-hardware in te zetten.

Het platform komt met een grafische interface en moet relatieve eenvoud bieden voor gebruikers. Zo zie je via de cloudinterface meteen aan welke projecten je organisatie werkt. Nvidia voorziet verder een API en monitoring-dashboards voor overzicht en integratie.

Base Command is duidelijk bedoeld voor grote organisaties die de kracht van een supercomputer af en toe missen en bereid zijn daarvoor de schatkist te openen. Een abonnement start immers aan een stevige 90.000 dollar per maand met een minimum afname van drie maanden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home