Nutanix kondigt samenwerking met Microsoft Azure aan

Nutanix kondigt vandaag een nieuwe samenwerking aan met Microsoft. Dit partnership stelt beide bedrijven in staat om een hybride oplossing te leveren met naadloze mobiliteit van data en applicaties. Met Nutanix Clusters op Azure profiteren gebruikers van een gezamenlijk beheer van zowel hun on-premises als Azure-omgevingen. 

“Met dit partnerschap laten we onze commitment zien om een ware uniforme hybride en multicloud omgeving te leveren”, vertelt Tarkan Maner, Chief Commercial Officer bij Nutanix. “We weten dat klanten zoeken naar oplossingen om hun gebruik van de cloud naar een hoger niveau te tillen. Deze samenwerking helpt ons een software stack te leveren over public en private clouds, wat zorgt voor meer flexibiliteit, gestroomlijnde werkzaamheden en significante kostenbesparingen.” 

Ook vanuit Microsoft horen we enthousiaste geluiden over de samenwerking. Volgens Scott Guthrie, Executive Vice President, Cloud en AI bij Microsoft Corporation, lopen veel bedrijven tegen complexe situaties aan bij het beheren van hun hybride cloud omgevingen over private en public clouds. “We zijn enthousiast om samen te werken met Nutanix om klanten flexibiliteit en een naadloze ervaring te bieden met hybride Nutanix en Azure oplossingen.”

Wat betekent het partnerschap voor klanten?

De samenwerking tussen Nutanix en Azure zal zich uiten in drie nieuwe services. Allereerst is er Nutanix Clusters on Azure. De hybride cloudinfrastructuur van Nutanix wordt uitgebreid naar Azure. Klanten die workloads op Nutanix Clusters on Azure draaien, profiteren van Azure Hybrid Benefit en krijgen daarnaast uitgebreide beveiligingsupdates om de beveiliging en efficiëntie te verbeteren.

Een tweede voordeel voor klanten dat voortkomt uit het partnerschap is naadloze aankoop en ondersteuning van onderlinge diensten. Microsoft en Nutanix gaan samenwerken om hun klanten naadloze sales en ondersteuning ervaringen te bieden. Microsoft Azure klanten kunnen hun bestaande Azure-credits gebruiken om Nutanix-software te kopen. Nutanix klanten kunnen op hun beurt hun bestaande licenties overzetten naar Nutanix Clusters on Azure. 

Als laatste biedt de samenwerking Nutanix klanten een integratie met Azure Arc. Het wordt mogelijk om servers, containers en data services te beheren op Nutanix HCI, on-premises of in Azure via het Azure Arc controlepaneel.

Tip: 10 jaar Nutanix: onzichtbare hardware, eenvoud in hyperconverged en SaaS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home