Nutanix maakt Data Lens sneller en ondersteunt nu ook Objects

Nutanix Data Lens detecteert dreigingen binnen 20 minuten, biedt 1-click recovery aan en ondersteunt nu ook Nutanix Objects.

Nutanix Data Lens is een op SaaS-gebaseerde oplossing voor databescherming die helpt bij het beoordelen en beperken van ongestructureerde data beveiligings- en compliance-risico’s. Dit gebeurt op basis van het identificeren van afwijkende activiteiten en het controleren van gebruikersgedrag.

Deze dienst is al langer actief, maar wordt nu sneller en krijgt extra functies. Zo biedt Data Lens ransomware-detectie en -blokkering binnen 20 minuten en een automatisch antwoord om de aanval sneller te blokkeren.

Je kan nu ook gebruik maken van 1-click recovery: Nutanix Data Lens en Nutanix Unified Storage identificeren de laatst bekende goede snapshot en herstellen deze automatisch. Je kan daarbij kiezen voor geautomatiseerd of handmatig herstel.

Tot slot is er nu Permission Visibility en Risk Visualization. Hiermee kan men complexe permissies en auditconfiguraties beter begrijpen en risico’s correcter inschatten.

Deze nieuwe functies zijn beschikbaar in Nutanix Data Lens en Nutanix Unified Storage waarmee het  binnen de ongestructureerde datalaag zowel detectie als herstel vereenvoudigen en versnellen.

Nu ook binnen Nutanix Objects

Bedrijven die object storage gebruiken, beschikken nu over hetzelfde intelligence-inzicht en dezelfde forensische onderzoeksmogelijkheden voor Nutanix Files en Nutanix Objects. De auditing- en forensische mogelijkheden in Nutanix Data Lens breiden zich uit naar Nutanix Objects.

Hierdoor kunnen bedrijven de beveiligings- en compliance-risico’s verminderen en vereenvoudigen ze het geïntegreerde gegevensbeheer in de cloud.

Deze stap, samen met de verbetering van Data Lens, is een belangrijke evolutie richting nog meer native geïntegreerde netwerken en beveiliging binnen Nutanix Cloud Platform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home