Nutanix lanceert Kubernetes PaaS-oplossing voor multicloud

nutanix
-

Nutanix introduceert Karbon Platform Services: een op Kubernetes gebaseerde Platform-as-a-Service-dienst voor multicloud-omgevingen

Op de digitale versie van zijn jaarlijkse .Next-conferentie lanceert Nutanix een nieuw product: Karbon Platform Services. De PaaS-dienst bouwt verder op de reeds bestaande Kubernetes-orchestratietool in het arsenaal van Nutanix. De introductie van PaaS-functionaliteit moet ontwikkelaars helpen om op een eenvoudige manier toepassingen te ontwikkelen en uit te rollen in productie. Karbon Platform Services biedt hen de mogelijkheid om op een consistente manier onderliggende platformen en infrastructuur los te koppelen van toepassingen in een multicloud-omgeving. De PaaS-dienst werkt immers in de publieke cloud, aan de edge of gewoon on-premises.

Karbon Platform Services maakt het mogelijk om snel toepassingen uit te rollen, van eenvoudige containers tot complexe webapplicaties. In één dienst combineert Nutanix Kubernetes-as-Service, Containers-as-Service, serverless-functies en meer.

Multicloud

Even belangrijk is de abstractielaag over multicloud-omgevingen. Nutanix maakt er een punt van dat multicloud-infrastructuur het voor een klant niet complexer mag maken om toepassingen uit te rollen. Als organisatie wil je immers dat een toepassing draait op de meest geschikte plaats. Het nieuwe aanbod zorgt voor een overkoepelende managementlaag waaronder de hele infrastructuur schuilt. Als ontwikkelaar kan je toepassingen dus uitrollen en beheren in de cloud of on-premises vanuit hetzelfde platform.

Beveiliging is een ander speerpunt voor Nutanix. Karbon Platform Services heeft een consistent API-model en biedt vooral zichtbaarheid van data en toepassingen over de hele IT-omgeving heen.

De essentie van het verhaal is dat Karbon Platform Services ontwikkelaars moet helpen om eenvoudiger applicaties te bouwen en te beheren, zonder dat ze daarbij moeten wakker liggen van de onderliggende infrastructuur. Karbon Platform Services verschilt van het bestaande Karbon-aanbod omdat het breder is, en ook andere microservices ondersteunt.

Nutanix Karbon Platform Services is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home