Nutanix groeit met nieuw Amerikaans overheidscontract van 20 miljoen dollar

Nutanix heeft zijn grootste deal ooit afgesloten in de negenjarige geschiedenis van de cloudspecialist. Het wist een contract te tekenen met de U.S. Department of Defense, goed voor 20 miljoen dollar. Nutanix moet een systeem vervangen dat te complex functioneerde.

Het cloudplatform van Nutanix moet de Amerikaanse overheidsinstelling helpen om 15 verschillende sites te beheren over twee verschillende netwerken. De vorige oplossing waarmee ze werkten had regelmatig last van stroomuitval en complexe operaties. Dit zorgde voor een zware stress op IT-teams die uren moesten werken na een stroompanne om dataverlies te vermijden.

“Overheidsinstellingen voelen de druk om kosten te controleren. Dit kan door de IT-infrastructuur te stroomlijnen en applicatieprestaties te garanderen naar kritische nationale veiligheidsopdrachten,” zegt Chris Howard, Vice President, Public Sector Sales, Nutanix. “De eenvoud, het gebruiksgemak en de sterke prijs heeft ervoor gezorgd dat de Amerikaanse overheid voor ons heeft gekozen.”

.NEXT

De deal is de grootste ooit met 20 miljoen dollar. In het afgelopen kwartaal waren er nog vier andere deals met Amerikaanse overheidsinstellingen met een waarde hoger dan 1 miljoen dollar. Nutanix merkt dat grote klanten agressief en succesvol omschakelen richting een software-defined business. Door middel van virtualisatiemogelijkheden, applicatie-automatisatie, gecentraliseerd management en one-click upgrades wil Nutanix het verschil maken.

Eerder dit jaar trad Nutanix nog toe tot The Linux Foundation. Met een lidmaatschap dragen organisaties bij aan de ontwikkeling van de gedeelde technologiebronnen, terwijl de eigen innovatie versneld wordt door het open-source karakter.

Je mag ongetwijfeld meer nieuws verwachten op de .NEXT Conference in Londen van 27 tot 29 november. Techzine is live aanwezig om verslag uit te brengen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home