Nutanix: ‘Complexiteit van databeheer groeit evenredig met de diversiteit van cloud-implementaties’

Nutanix

Organisaties willen één hybride multi-cloud-platform om applicaties te hosten en data te beheren in uiteenlopende IT-omgevingen

In zijn jaarlijkse Enterprise Cloud Index-onderzoek blijkt dat de IT-infrastructuur steeds diverser wordt en dat organisaties worden uitgedaagd om databeheer en -controle te integreren. De meerderheid van de IT-teams gebruikt meer dan één IT-infrastructuur.

Deze trend neemt naar verwachting in de toekomst toe. De teams worstelen echter met de zichtbaarheid van data in verschillende omgevingen: slechts 40 procent geeft aan volledig inzicht te hebben in waar hun data zich bevinden.

Sinds het eerste rapport in 2018 is de houding van respondenten flink verschoven naar het gebruik van meerdere IT-omgevingen. Toen zei meer dan de helft van de respondenten dat ze van plan waren om op een dag alle workloads uitsluitend in een private cloud of public cloud te draaien. De meeste ondernemingen zien nu de onvermijdelijkheid van het draaien van workloads zowel in de public cloud, on-premises en aan de edge.

De toenemende diversiteit van clouds zorgt voor een enorme complexiteit bij het beheer van applicatiedata in cloudomgevingen. Bijna alle respondenten zeggen dat ze baat zouden hebben bij één uniforme console om applicaties en data in verschillende omgevingen te beheren. Het spreekt voor zich dat Nutanix zichzelf graag promoot in een eigen onderzoek, maar de toenemende complexiteit van IT-systemen vraagt weldegelijk om algemene dashboards om het overzicht te bewaren.

In totaal namen wereldwijd 1.450 IT-beslissers deel aan het rapport. Het volledige rapport kan je hier raadplegen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home