Nutanix breidt Xi Frame DaaS-oplossing uit met nieuwe functies

Xi Frame, de DaaS-oplossing van Nutanix, krijgt nieuwe functionaliteit mee. Flexibiliteit, veiligheid en een bredere beschikbaarheid staan centraal.

Nutanix timmert aan Xi Frame. Eerst en vooral komt de Desktop-as-a-Service-oplossing van de softwarespecialist breder beschikbaar via de grote cloudproviders. Nutanix voegt 69 nieuwe regio’s toe aan zijn Xi Frame-ondersteuning via AWS, Microsoft Azure en het Google Cloud Platform. De brede ondersteuning van publieke cloudspecialisten is een centraal element van de oplossing specifiek en Nutanix in het algemeen. Het bedrijf wil klanten een alternatief bieden voor vendor lock-in en geeft hen daarom een brede keuze in onderliggende infrastructuur.

Updates en web apps.

Dat betekent dat Xi Frame ook on premises beschikbaar is. Wie de remote desktop-oplossing liefst op lokale servers draait, kan dat via de Nutanix AHV-hypervisor. Voor AHV voegt Nutanix een nieuwe versie van de Cloud Connector Appliance toe, die de uitrol eenvoudiger moet maken. Een update voor de Streaming Gateway Appliance reverse-proxy brengt dan weer Frame Remoting Protocol-ondersteuning met zich mee.

Nutanix zorgt verder voor een bredere ondersteuning van enterprise-profielen binnen Xi Frame. Tot slot kan de oplossing voortaan automatisch Windows-apps omzetten naar progressive web apps. Dat stelt Xi Frame in staat om Windows-toepassingen vanuit de cloud te streamen terwijl het voor de gebruiker lijkt alsof ze lokaal draaien, zowel op Windowstoestellen als op Chromebooks. De nieuwe functies van Xi Frame zijn per direct beschikbaar voor alle klanten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home