NTT en Microsoft slaan handen in elkaar

digital composite of hands using notebooks and devices on desk background

NTT Corporation en Microsoft hebben een meerjarige strategische alliantie getekend, waarbij NTT zijn wereldwijd ICT-platform, services en cyberbeveiligingsaanbiedingen samenbrengt met Microsoft Azure. Bovendien rolt Microsoft zijn AI-oplossingen bovenop het platform uit. 

De strategische samenwerking tussen beide partijen vertaalt zich ook in de gezamenlijke bouw van een Global Digital Fabric en een project genaamd IOWN, aldus Enterprise Times.

Digitale transformatie

NTT ondergaat momenteel een digitale transformatie, heeft 28 bedrijven samengevoegd in NTT Ltd. en in dat proces Microsoft Azure geselecteerd als zijn favoriete cloudplatform. Tijdens de transformatie heeft het bedrijf zijn volledige applicatiesuite herzien en gerationaliseerd met als doel het creëren van een flexibele wereldwijde applicatieomgeving.

“NTT streeft ernaar bedrijven te helpen hun digitale transformatie-initiatieven te realiseren om een ​​slimmere wereld te helpen creëren. Wij geloven dat de combinatie van het Microsoft Azure-platform samen met de verbonden infrastructuur van NTT en de mogelijkheden voor servicelevering deze inspanningen zullen versnellen. Bovendien zullen de bedrijven samenwerken aan IOWN, inclusief gebieden zoals all-photonics netwerk en digitale twin computing” aldus Jun Sawada, President en CEO van NTT.

Drie belangrijke initiatieven

Volgens NTT en Microsoft richt de samenwerking zich op een drietal belangrijke initiatieven: de vorming van een wereldwijde digitale structuur, de ontwikkeling van digitale bedrijfsoplossingen en co-innovatie van technologieën van de volgende generatie.

Digitale structuur

De vorming van een wereldwijde digitale structuur zou best wel eens een slimme zet kunnen zijn. Microsoft krijgt op die manier meer toegang tot één wereldwijd netwerk om zijn cloud-connectiviteit op te baseren. Bovendien is dat netwerk gebouwd op de NTT Communication (nu NTT Ltd) middelen, wat zo’n 40 procent van het wereldwijde internetverkeer doorkruist. Nu heeft Microsoft ook POP-toegang met andere providers, waardoor de samenwerking nu met NTT ze best wel eens een voorsprong zou kunnen geven op AWS en Google.

Digitale bedrijfsoplossingen

Het tweede initiatief, de ontwikkeling van digitale bedrijfsoplossingen, biedt NTT meer voordelen dan Microsoft. NTT krijgt namelijk een platform waarop al zijn cloudontwikkeling kan worden gestandaardiseerd, dat is inclusief services. Ook levert het een aanzienlijk voordeel voor zowel NTT als Microsoft, als het gaat om digitale steden. Daarbij zijn er onder meer ook plannen om oplossingen voor cyberbeveiliging te leveren.

Co-innovatie gericht op de toekomst

Voor het derde initiatief, co-innovatie van technologieën van de volgende generatie, gaan NTT en Microsoft samenwerken aan onderzoek en ontwikkeling van een volledig fotonisch netwerk en digitale twin computing. NTT’s innovatieve optische en draadloze netwerk (IOWN) dient hiervoor als basis en biedt bovendien een ultralage latentie, die essentieel is voor wereldwijde cloudservices. Ook zou hierdoor de stroombehoefte verminderen, wat een belangrijk kosten- en groen initiatief is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home