Nieuwe G Suite-functies verbeteren Gmail en Drive

Google G Suite

Google rolt enkele nieuwe functies uit voor G Suite. Geavanceerdere deelmogelijkheden binnen Drive lossen enkele praktische problemen op, terwijl Gmail meer overzichtelijke instellingen krijgt.

Google introduceert nieuwe functies voor G Suite. In eerste instantie springt de verbetering van de deelmogelijkheden binnen Google Drive in het oog. Tot vandaag kon je delen op het niveau van hoofdmappen of individuele bestanden. Het was niet mogelijk om submappen binnen een hoofdmap te delen volgens andere regels dan de hoofdmap, maar daar komt nu verandering in.

Meer mogelijkheden

Voortaan kan je op ieder niveau binnen de structuur van Drive kiezen wie toegang heeft tot mappen en bestanden. Een praktisch voorbeeld verduidelijkt het nut: binnen een organisatie kan er een map ‘Marketing’ bestaan gedeeld tussen alle marketeers binnen de organisatie. Die map kan submappen bevatten per project. Voortaan is het mogelijk om één van die submappen en alle bestanden daarin in één klap te delen met bijvoorbeeld een extern communicatiebureau.

De nieuwe mogelijkheid rolt in eerste instantie uit voor gebruikers van G Suite Business, Enterprise, Education, Enterprise for Education, en G Suite voor nonprofits. De mogelijkheid zit momenteel in de bétafase. Administrators kunnen via Google toegang vragen tot de béta.

Gmail

Terzelfdertijd introduceert Google een vereenvoudiging van de UI van Gmail. Die verbetering heeft betrekking op alle eindgebruikers. Klik je op het instellingen-icoontje rechts bovenaan, dan verschijnt er een snelmenu van waaruit je verschillende weergave-opties kan activeren. Kies je een optie, dan gebeurt de visuele update in realtime zodat je eenvoudiger kan inschatten wat de impact van een bepaalde functie is. Natuurlijk blijft ook het volledige instellingenmenu nog toegankelijk. Google is momenteel bezig met de uitrol.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home