NetApp verbetert app-toegang tot data met nieuwe Kubernetes-service

kubernetes container docker

NetApp heeft een nieuwe Kubernetes-service gelanceerd die de implementatie van Kubernetes binnen een hyperconverged NetApp-infrastructuur automatiseert. Ook biedt de storageleverancier nieuwe cloudgebaseerde services op het gebied van on-premises of cloudinfrastructuur.

“AWS heeft Outposts, Google Anthos en Azure heeft Azure Stack. Het goede nieuws is dat we eigenlijk met iedereen spelen. Vanuit ons oogpunt is het erg belangrijk dat we alle infrastructuurgerelateerde services koppelen aan de applicatielaag, zodat je eigenlijk alles vanaf die laag en naar beneden beheert”, zegt Jonsi Stefansson, CTO en vice-president van cloudservices bij NetApp, in een interview met Silicon Angle.

Kubernetes-as-a-service

NetApp wil met de nieuwe Kubernetes-service de uitdaging aangaan om applicaties toegang te bieden tot gegevens, ongeacht op welk platform de orchestratietool draait. NetApp Kubernetes Service is een Kubernetes-as-a-service-aanbod voor hybride en multicloud-implementaties. Met NetApp Kubernetes Service kunnen gebruikers schaalbare Kubernetes-clusters maken, die klaar zijn voor productie. Bovendien zijn ze eenvoudig te beheren in een of meerdere clouds en worden ze centraal beheerd.

NetApp Data Fabric

NetApp Data Fabric is een architectuur met een reeks dataservices die consistente mogelijkheden bieden voor verschillende eindpunten in lokale en cloudomgevingen. De oplossing biedt IT-organisaties een manier om gegevens op het juiste moment naar de juiste plaats te verplaatsen. Naar eigen zeggen brengt NetApp met de nieuwe Kubernetes-service nu de apps naar de data en de data naar de apps. Het keuze-aanbod wordt hierdoor verruimd.

Het Kubernetes- en hybride cloudnieuws zegt iets over de overstap van NetApp naar een door software gedefinieerde aanpak voor gegevensbeheer en verbeteringen, die het heeft aangebracht aan ONTAP. “We zijn meer gericht op de mogelijkheden voor gegevensbeheer van ONTAP dan het eigenlijke opslagsysteem. Naast ook de prestaties van het besturingssysteem. We kunnen echt profiteren van de voordelen van Kubernetes als het gaat om hoge beschikbaarheid, replicatie, automatische schaalvergroting en self-healing. Dat is echt onze focus”, constateert Stefansson.

Gerelateerd: Vraag naar (hyper)converged infrastructuur blijft fors stijgen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home