Microsoft zet vol in op Azure Front Door en stopt upgrades andere CDN-opties

Microsoft Azure

Microsoft stopt met de functie-upgrades van Azure CDN en oudere versies van Azure Front Door. De toekomst is in handen van een  nieuwe versie van Front Door.

Microsoft herwerkt zijn aanbod van content delivery networks (CDN’s). Dat kondigt het bedrijf zelf aan in een blogpost. De cloudreus biedt traditioneel twee CDN’s aan: Azure Front Door en Azure CDN. Wie één van de twee gebruikt, kan dat voorlopig blijven doen. Microsoft zal de content delivery-netwerken blijven ondersteunen, maar breidt hun functionaliteit niet verder uit. Ze krijgen de stempel ‘Classic’ en evolueren niet meer verder.

Nieuwe versie

In de plaats daarvan lanceert Microsoft een nieuwe versie van Azure Front Door. Wie functionaliteitsupdates wil in de toekomst, moet migreren naar die dienst, die dan wel in twee opties wordt opgesplitst. Klanten krijgen toegang tot de standaardeditie van Azure Front Door voor een startprijs van 15,763 euro per maand, of kunnen de premium-versie kiezen voor 148,616 euro per maand. In die premiumversie zit ook een web application firewall.

lees ook

Serverless opslag voor alle applicaties en CDN: Oracle zet zijn cloudtroeven in

Microsoft wijst op de geïntegreerde ervaring die zijn CDN-dienst biedt met andere Azure-toepassingen. Verder krijgt het vernieuwde Azure Front Door betere analytics-capaciteiten met gedetailleerdere logs. Microsoft vereenvoudigt ook het kostenmodel. Facturatie gebeurt op basis van minder parameters en egress-kosten zitten voortaan inbegrepen, zodat er geen afzonderlijke kost meer is voor Azure regions en Azure Front Door. Het nieuwe Azure Front Door is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home