Microsoft voegt meer beschikbaarheidszones toe voor Azure

microsoft azure

Microsoft heeft bekendgemaakt meer beschikbaarheidszones toe te voegen in de regio’s waar cloud datacenters gevestigd zijn. Hierdoor worden Azure klanten beter beschermd tegen storingen. Naar verwachting zijn de nieuwe beschikbaarheidszones tegen het einde van dit jaar volledig uitgerold. 

De datacenterinfrastructuur van Azure is verspreid over locaties over de hele wereld. Door meer beschikbaarheidszones te bouwen, wordt Azure beter bestand tegen technische fouten. De kans dat applicaties uitvallen of gegevens verloren gaan wordt hierdoor een stuk kleiner. 

Een beschikbaarheidszone bestaat uit ten minste drie aparte datacenters die elkaars back-up zijn voor het geval er iets misgaat. Een bedrijf kan drie aparte kopieën maken van een applicatie en elke kopie draaien in een apart datacenter binnen dezelfde regio. Als één van de datacenters offline gaat, zorgen de andere twee ervoor datacenters ervoor dat er geen onderbrekingen zijn en de applicatie zonder problemen blijft draaien. 

Afstand tussen de beschikbaarheidszones

Microsoft plaatst de datacenters relatief dicht bij elkaar, zodat er maximaal twee milliseconden vertraging tussen verschillende vestigingen zit. Hierdoor wordt ‘synchrone replicatie’ mogelijk. Deze functie synchroniseert constant informatie tussen stand-by kopieën en een applicatie die draait in verschillende datacenters. Wanneer de originele kopie plots onbeschikbaar is, gaat er alsnog geen informatie verloren. 

Hoewel de datacenters relatief dicht bij elkaar staan, heeft Microsoft er ook bewust voor gezorgd dat er voldoende afstand tussen de locaties zit. Hierdoor kunnen lokale problemen niet zorgen dat alle datacenters tegelijkertijd offline gaat. 

De uitbreiding van Azure datacenters gaat verder

In de afgelopen 12 maanden heeft Microsoft al beschikbaarheidszones toegevoegd aan vijf datacenter regio’s verspreid over de hele wereld. Microsoft wil voor het einde van dit jaar alle datacenterregio’s voorzien van een beschikbaarheidszone. Ook alle nieuwe datacentersregio’s krijgen meteen een beschikbaarheidszone. 

Naast dat Microsoft zijn dekking voor het einde van dit jaar verder wil uitbreiden, laat Microsoft weten dat klanten van alle fundamentele en mainstream Azure diensten gebruik kunnen maken van de nieuwe beschikbaarheidszones.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home