Microsoft verhuist Kinect naar de cloud

kinect voor azure

Microsoft verhuist Kinect naar de cloud. Dat kondigde CEO Satya Nadella aan tijdens zijn keynote aan de start van ontwikkelaarsconferentie Build in Seattle.

“We werden geïnspireerd door wat ontwikkelaars hebben gedaan. Sinds Kinect hebben we enorme vooruitgang geboekt met enkele van de fundamentele technologieën in HoloLens. We nemen nu deze ontwikkelingen en verpakken ze als Project Kinect voor Azure”, vertelde Nadella op het podium.

Project Kinect voor Azure combineert de Kinect-dieptesensor met Azure AI-diensten. Dat kan ontwikkelaars helpen om apparaten te maken die tegelijk preciezer werken en minder energie gebruiken, schrijft Alex Kipman, Technical Fellow bij Microsoft, in een blogpost op LinkedIn. Bovendien leidt het volgens Kipman tot “dramatisch kleinere netwerken voor een even kwalitatief resultaat”. Dat resulteert in een goedkopere implementatie van AI-algoritmes.

Kinect

Kinect zag aanvankelijk het levenslicht in 2010 als accessoire voor de Xbox 360. Later werd de dieptesensor ook door ontwikkelaars geadopteerd voor allerlei andere toepassingen en uiteindelijk vond de technologie zijn weg tot in de Microsoft HoloLens. Afgelopen oktober raakte bekend dat Microsoft stopte met de productie van de Kinect-camera, maar de technologie leeft dus verder.

“Project Kinect voor Azure ontsluit talrijke nieuwe opportuniteiten om gebruik te maken van Machine Learning, Cognitive Services en IoT Edge. We voorzien dat Project Kinect voor Azure resulteert in nieuwe AI-oplossingen van Microsoft en ons ecosysteem van partners, gebouwd op een groeiend aanbod aan sensoren die integreren met Azure AI-diensten”, besluit Kipman zijn blogpost.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home