Microsoft verandert Visual Studio Online van naam en verlaagt prijzen

Visual Studio Codespaces

Microsoft herdoopt Visual Studio Online tot Visual Studio Codespaces. Vanaf midden mei volgt er ook een algemene prijsverlaging voor de verschillende tiers van de browsergebaseerde code-editor.

De naamsverandering moet onderstrepen dat het vorig jaar op Build aangekondigde Visual Studio Online meer is dan een “editor in de browser”, zo laat Microsoft weten in een blogpost. “De mogelijkheid om in de cloud gehoste ontwikkelomgevingen te creëren, heeft een positieve impact op meer manieren dan we hadden gedacht”, vertelt Nik Molnar, Principal Program Manager voor Visual Studio Services.

De cloudomgeving biedt in veel gevallen betere prestaties en meer flexibiliteit dan een lokale omgeving, en maakt samenwerking eenvoudiger, zo illustreert Microsoft de voordelen. In de komende weken en maanden wordt de naam geleidelijk voor alle gebruikers veranderd naar Visual Studio Codespaces.

Prijsverlaging

Microsoft voert vanaf 19 mei ook een algemene prijsverlaging door voor Codespaces. Die dag is niet willekeurig gekozen: het is de eerste dag van ontwikkelaarsconferentie Build, die dit jaar virtueel doorgaat.

De cloud-editor maakt gebruik van rekencapaciteit in Azure, waar je per uur voor betaalt. Die prijzen zakken met ruim 60 procent. Zo betaal je voor een ‘Standard’ Linux-instance (4 cores, 8 GB RAM) in cloudregio East US vandaag 45 dollarcent per uur. Vanaf 19 mei is dat nog maar 17 dollarcent. Een ‘Premium’ instance (8 cores, 16 GB RAM) kost in diezelfde regio nu nog 87 dollarcent per uur en wordt verlaagd naar 34 dollarcent.

Basic

Microsoft lanceert tot slot ook nog een nieuwe ‘Basic’ instance met 2 cores en 4 GB RAM. Die is nu beschikbaar aan 24 dollarcent per uur (in East US), maar zal vanaf 19 mei eveneens in prijs worden verlaagd, tot 8 dollarcent per uur.

De prijzen verschillen licht per regio. De volledige details zullen binnenkort beschikbaar zijn via de prijspagina van Visual Studio Codespaces en de prijscalculator voor Azure-producten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home