Microsoft-diensten liggen plat, Azure en Intune niet bereikbaar

Microsoft kampt met een storing in Azure. Verschillende portalen zijn op dit ogenblik niet bereikbaar, waaronder Entra, Azure en Intune.

De meldingen over de eerste storingen rolden twee uur geleden binnen op sociale media. Een half uur later volgde de eerste update van Microsoft. Er zou een fout zitten in de netwerkinfrastructuur, voornamelijk in Europa. Dit is de laatste status update van Microsoft:

We onderzoeken meldingen van verbindingsproblemen met Microsoft-services wereldwijd. Klanten kunnen time-outs ervaren bij het verbinden met Azure-services. We hebben meerdere technische teams ingeschakeld om het probleem te diagnosticeren en op te lossen. Meer details worden zo snel mogelijk verstrekt.

Op onder andere Reddit vind je hier en hier twee drukbesproken threads waar IT-teams alle problemen melden. Volgens hun berichten zijn de portalen van Azure, Intune, Entra en Power Platform moeilijk tot niet bereikbaar. De meeste klachten komen vanuit Europa, maar ook in de VS zijn er gebruikers die niet kunnen connecteren.


Om 16u deelt Microsoft een nieuwe update:

We hebben meerdere engineeringteams ingeschakeld om het probleem zo snel mogelijk te diagnosticeren en op te lossen. We hebben meerdere workstreams geïdentificeerd en werken eraan om de impact op de workstreams te beperken door failover-operaties uit te voeren. Meer details zullen worden verstrekt zodra deze beschikbaar zijn.


Een nieuwe update om 16u40:

We hebben wijzigingen in de netwerkconfiguratie doorgevoerd en failovers uitgevoerd naar alternatieve netwerkpaden om verlichting te brengen. Het monitoren van de telemetrie laat een verbetering zien in de beschikbaarheid van de service en we blijven monitoren om volledig herstel te garanderen.


Een nieuwe update om 20u van Microsoft:

In lijn met onze eerdere schatting van herstel om 22u30 (Europese tijd), is de overgrote meerderheid van klanten en services volledig gemitigeerd en bevinden we ons in de laatste stadia van het valideren van herstel. We zullen om 23u00 (Europese tijd) een update geven over onze voortdurende inspanningen om de schade te beperken, of eerder als we vooruitgang kunnen melden.


Finale update 23u30: alles werkt opnieuw zoals het hoort. Microsoft heeft het probleem opgelost. Gebruikers ervaren geen fouten meer.


Je kan alle status updates live volgen via https://azure.status.microsoft/.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home