Microsoft past meer Office 365-functies aan door toename thuiswerk

Microsoft

Microsoft blijft aanpassingen doorvoeren aan verschillende Office 365-diensten om de continuïteit van zijn oplossingen te kunnen blijven garanderen nu het gebruik enorm is toegenomen door het massale thuiswerk tijdens de coronapandemie.

Vorige maand kondigde Microsoft reeds enkele beperkingen voor minder belangrijke Office 365-functies aan om de load op zijn servers te verminderen, nu mensen massaal thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Deze week sleutelt het verder aan zijn clouddiensten om de continuïteit te kunnen blijven garanderen, zo meldt ZDNet.

Microsoft verwittigt Office 365-gebruikers (vanaf later deze maand moeten we Microsoft 365 zeggen) via hun beheerdersportaal dat de manier waarop sommige gebruikers thumbnails te zien krijgen in OneDrive Files on Demand wordt aangepast. Gebruikers die ervoor kiezen om grote thumbnails weer te geven in de Windows Verkenner of Mac Finder krijgen generieke icoontjes te zien in plaats van thumbnails op basis van bestandstype.

Verder heeft Microsoft meer duidelijkheid gegeven rond de plannen om specifieke SharePoint-gerelateerde backend-activiteiten opnieuw in te plannen naar avond- en weekenduren. Dat kan invloed hebben op onder meer migratie-activiteiten, data loss prevention (DLP) en apps die de service scannen. Er kan daardoor ook vertraging optreden in bestandsbeheer nadat een nieuw bestand is geüpload.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home