Microsoft lanceert data governance-dienst Azure Purview

Microsoft lanceert Azure Purview: een data governance-oplossing die gegevens over een complexe hybride multicloud-infrastructuur in kaart kan brengen.

Microsoft introduceert Azure Purview aan het grote publiek. Purview is een dienst die organisaties helpt om hun data te beheren. De oplossing brengt in kaart welke gegevens je hebt over je hele infrastructuur, van Azure en on-premises over andere clouddiensten tot SaaS-data. Purview moet klanten voorzien van een overzichtelijk en vooral actueel overzicht van hun datalandschap.

Purview weet welke data gevoelig of beveiligd zijn en toont je wat er end to end met gegevens gebeurt. Zo zie je hoe gegevens doorheen je hybride landschap reizen en kan je verifiëren dat het hele proces aan de juiste veiligheidsmaatregelen voldoet.

De ontdekking, analyse en classificatie van data over de hele omgeving gebeurt automatisch, net als de creatie van het overkoepelende overzicht. Gebruikers van Azure Purview kunnen vervolgens data zoeken via semantische zoekopdrachten op basis van zakelijke of technische termen.

Sneller starten met analytics

Microsoft hoopt dat Azure Purview organisaties helpt om te starten met geavanceerde data-toepassingen zoals predictive analytics. De softwarereus is ervan overtuigd dat het veel bedrijven aan inzicht in hun data ontbreekt, wat het complex maakt om met dergelijke projecten te starten. Bovendien is het vandaag belangrijker dan ooit dat de data die je hebt, compliant blijft aan tal van strikte regelgevingen zoals de GDPR.

Microsoft Azure Purview verschijnt vandaag als publieke preview en is in eerste instantie compatibel met de datadiensten van Azure. Ook Amazon S3-opslag wordt direct ondersteunt, net als on-premises-SQL-servers. Microsoft wil de ondersteuning na verloop van tijd uitbreiden naar meer databronnen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home