Microsoft lanceert Azure Operator Nexus

Microsoft Azure

Microsoft lanceert verschillende nieuwe oplossingen in zijn telecom-aanbod naar aanleiding van het Mobile World Congres in Barcelona. Een hybride oplossing op maat van telco’s staat centraal.

Op MWC introduceert Microsoft verschillende nieuwe oplossingen die Azure aantrekkelijker moeten maken voor telecomproviders. Microsoft heeft gemerkt dat zijn klassieke IT-aanbod inzake cloud eigenlijk niet voldoende werkt voor de telecomsector, en bouwt daarom oplossingen op maat.

Hybride voor telco

De belangrijkste introductie is Azure Operator Nexus, per direct in publieke preview beschikbaar. Azure Operator Nexus is een uitbreiding van de Azure Operator Distributed Services. Met de oplossing voorziet Microsoft een hybride cloudinfrastructuur waarbij telecomproviders diensten zowel in Azure als op hun eigen servers kunnen draaien.

Het platform is in staat om alle aspecten van telecom-IT te ondersteunen, van vRAM tot facturatie en klantenbeheer. Operator Nexus heeft ingebouwde SDN-capaciteitein, opslag met lage latency en een packet broker. De hybride connectiviteit tussen de clouddatacenters van Microsoft en de on-prem infrastructuur van de telecomprovider loopt via de Express Route-capaciteiten van Microsoft.

De oplossing geeft gebruikers verder toegang tot AI-capaciteiten van Microsoft en moet providers verder aantrekken met een lagere TCO. In de VS maakt AT&T er vandaag al gebruik van.

Andere nieuwigheden

De lancering van de Operator Nexus wordt geflankeerd door enkele andere kleine aankondigingen gericht op providers. De Azure Communications Gateway is een dienst die vaste en mobiele netwerken verbindt met Teams. Microsoft kondigt verder Azure Operator Voicemail aan, waarbij operatoren hun voicemail-diensten naar Azure kunnen verhuizen. Tot slot voorziet Microsoft de Azure Operator Insights en Azure Operator Service Manager. Machine learning helpt via die oplossing om inzichten te bieden in telemetrie van het netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home