Microsoft lanceert Azure Firewall Basic voor kmo’s

Microsoft Azure

De basisversie van Microsofts virtuele firewall moet het betaalbaar maken voor kmo’s om in hun netwerktopologie een virtueel netwerk te introduceren.

Azure Firewall Basic is een nieuwe formule binnen Microsoft Azure dat focust op kmo’s. De publieke preview kon je al langer testen, nu wordt de toepassing algemeen beschikbaar te maken.

Microsoft mikt organisaties die een traditionele hub-and-spoke netwerktopologie hanteren, een netwerkmodel voor het efficiënt beheren van algemene communicatie- of beveiligingsvereisten. Aanvullend kan je daar Azure Firewall inschakelen in een virtueel netwerk.

De technologiegigant gaat er tuk op dat de uitrol van een virtuele firewall eenvoudig verloopt en Layer 3-7 filtering en malafide verkeersalerts aanbiedt. Het gaat om een cloud-native dienst die naadloos integreert in andere Azure-toepassingen en dashboards.

Drie betalende formules

Azure Firewall Basic biedt de mogelijkheid aan teams om Infrastructure as Code (IaC) te gebruiken door native ondersteuning te bieden via ARM-templates. Externe platformen waaronder Terraform ondersteunen vandaag al IaC voor een automatische uitrol.

Azure Firewall bestaat in drie formules. De Basic-variant legden we hierboven al uit. Azure Firewall Standard biedt dan weer een hoger piekniveau aan trafiek, 30 Gbps, alsook DNS proxy, custom DNS en webcategorieën. De Basic-formule kan maar snelheden tot 250 Mbps verwerken.

Wie heel gevoelige applicaties draait, zoals het verwerken van betalingen, kan bij Azure Firewall Premium terecht. Dit duurste pakket bevat alles wat in de Standard-formule zit, maar voegt daar extra bescherming aan toe tegen malware en TLS-inspectie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home