Microsoft lanceert Azure-cloudregio’s in Zwitserland

zwitserland

Microsoft heeft twee nieuwe Azure-cloudregio’s in Zwitserland beschikbaar gemaakt. Die mikken in het bijzonder op bedrijven en industrieën met strikte regulering rond data-governance.

Microsoft gaf eerder dit jaar al aan dat het veel interesse merkte bij zijn klanten, nadat de komst van de Zwitserse regio’s in maart vorig jaar werd aangekondigd. Nu zijn Switzerland North (Zurich) en Switzerland West (Genéve) ook daadwerkelijk beschikbaar.

De nieuwe regio’s bieden ondersteuning voor Microsofts Azure-diensten, Office 365, Dynamics 365 en Power Platform. Meer dan 30 klanten hebben hun workloads reeds naar de Zwitserse regio’s verhuisd, waaronder de Zwitserse bank UBS, herverzekeringsbedrijf Swiss Re, luchtvaartnavigatiedienstverlener Skyguide en de stad Zug.

Microsoft biedt zijn clouddiensten nu aan via datacenters in 56 regio’s verspreid over de wereld. “Microsoft-cloudservices die worden geleverd vanuit een bepaalde regio, zoals onze nieuwe regio’s in Zwitserland, bieden schaalbare, zeer beschikbare en veerkrachtige cloudservices, en helpen ondernemingen en organisaties voldoen aan hun behoeften voor dataresidentie, -beveiliging en -compliance”, zegt Tom Keane, corporate VP voor Azure Global, tegenover TechCrunch.

Microsoft is de tweede van de grote drie cloudproviders die regio’s in Zwitserland beschikbaar stelt. Google Cloud heeft al langer een Zwitserse regio met drie beschikbaarheidszones nabij Zurich. Amazon Web Services opereert momenteel nog niet vanuit Zwitserland.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home