Microsoft heeft grootste DDoS-aanval ooit moeten counteren

microsoft

Een Microsoft Azure-klant in Europa kreeg een DDoS-aanval te verwerken van 2,4 Tbps. Dat is een piek die 140 procent hoger is dan het vorige record dat Microsoft registreerde in 2020.

De grootste DDoS-aanval tot op heden stond op naam van AWS met een recordcapaciteit van 2,3 Tbps. AWS wist de aanval, ondanks de enorme omvang, goed te doorstaan en zijn cloudinfrastructuur bleef overeind. Microsoft legt de lat nu hoger met een counter op een DDoS-aanval van 2,4 Tbps op een Azure-klant in Europa.

azure ddos

Microsoft laat in zijn blog weten dat de aanval ongeveer 10 minuten duurde met korte pieken aan trafiek. De hoogste piek was er in het begin aan 2,4 Tbps, gevolgd door 0,55 Tbps en tot slot een laatste piek op 1,7 Tbps. DDoS-aanvallen zorgen voor enorme hoeveelheden trafiek die een host niet kan verwerken, met downtime als gevolg. Vaak worden ze gecoördineerd vanuit een botnet, een netwerk van machines dat met malware besmet is.

Azure is niet offline gegaan omdat volgens Microsoft de dienst tientallen terabits per seconde kan absorberen. De trafiek was afkomstig van 70.000 verschillende bronnen uit meerdere landen in Azië waaronder Maleisië, Taiwan, Japan en China, maar ook vanuit de US waren er connecties.

Wil je meer weten over DDoS-aanvallen? Lees dan zeker ons uitgebreid naslagwerk hierover.

lees ook

DDoS-aanvallen: het gevaar schuilt in het onschuldige

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home