Microsoft maakt ‘Dev Box’-cloudworkstation beschikbaar in preview

Microsoft lanceert Dev Box in publieke preview. Daarmee krijgt iedereen toegang tot de workstations in de cloud, gericht op ontwikkelaars.

Microsoft Dev Box is vanaf vandaag als publieke preview beschikbaar. Microsoft introduceerde Dev Box in mei van dit jaar als onderdeel van zijn strategie om meer rekenwerk naar de cloud te halen.

Dev Box is een volledige workstation-omgeving voor ontwikkelaars in de cloud. Daarmee is de dienst niets meer dan een VDI-omgeving die organisaties eenvoudig kunnen configureren op maat van het werk dat ze willen verzetten. De onderscheidende factor van Dev Box is de eenvoud. Microsoft zorgt ervoor dat de VDI-omgeving van Dev Box al na enkele muisklikken de nodige tools en dependencies klaar hebben zodat de ontwikkelaar meteen aan de slag kan.

Een box per project

Ontwikkelaars krijgen zelf toegang tot een speciaal portaal om Dev Boxes aan te maken of te verwijderen. Het is de bedoeling dat verschillende projecten draaien in verschillende Dev Boxes, zodat alles proper blijft. Zo kan je voor legacy-projecten een afzonderlijke Legacy Dev Box configureren. IT kan de Dev Boxes dan weer beheren zoals gewone pc’s.

Dev Boxes zijn beschikbaar in verschillende formaten met vier vCPU’s tot en met 32 vCPU’s en met maximaal 128 GB aan RAM. De dienst werkt in de verschillende regio’s van Microsoft Azure. Het hele aanbod bouwt verder op de basis van Windows 365, waarmee Microsoft al klassieke Windows-omgevingen as-a-Service in de cloud aanbiedt. Wie wil testen, krijgt vijftien uur gratis toegang tot een middenmoot-Dev Box. Ga naar Microsoft Dev Box bij Azure om te starten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home