Microsoft breidt Azure-aanbod uit met nieuwe VM’s en tools

Microsoft Azure

Microsoft verbetert de beheerscapaciteiten van de Azure-cloud en introduceert krachtige nieuwe instances op maat van in memory-databases.

Microsoft Azure krijgt nieuwe tools en instances. Dat vertelt Microsoft op de digitale Ignite 2021-conferentie. Wat instances betreft krijgt het cloudaanbod van Redmond er de Msv2-virtuele machines bij. Die zijn gebouwd voor zware workloads met een grote focus op geheugen. Denk onder andere aan de in-memory-databases van SAP. De Msv2-familie telt zeven verschillende instances waarbij de krachtigste 192 vCPU’s combineert met 4 TiB aan geheugen. Microsoft claimt dat de nieuwe VM’s tot 20 procent meer rekenkracht bieden dan het eerdere aanbod.

Tools en software

De softwarereus vernieuwt ook enkele tools binnen Azure. Het gaat onder andere om de Azure Automanage-dienst waarmee beheerders een deel van de administratieve taken kunnen automatiseren. Via Azure Automanage kan je onder andere updates uitvoeren of configuratie-instellingen aanpassen. Microsoft voegt op Ignite Linux-ondersteuning toe aan de tool.

Vervolgens verdienen enkele verbeteringen binnen het beveiligingsdepartement een vermelding. Microsoft integreert met Trusted Launch speciale hardware in zijn datacenters waarmee het OS en firmware van zijn servers controleert. Die modules staan verder los van de servers zodat ze rootkits en andere geavanceerde firmware-malware kunnen detecteren. Trusted Launch is in preview beschikbaar.

Voor organisaties die eigen encryptiesleutels gebruiken, voorziet Microsoft Auto-key rotation. Die functie zorgt ervoor dat alle relevante disks, snapshots en images geüpdatet worden met de meest recente encryptiesleutel zodat ze veilig maar vlot toegankelijk blijven. In een blogpost geeft Microsoft meer informatie over alle nieuwigheden.


nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home